Pēc spēcīgajām lietusgāzēm turpinās Rīgas ielu sakārtošana

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pēc spēcīgajām lietusgāzēm turpinās pilsētas ielu sakārtošana. Uzturētāji veic peļķu atsūknēšanu, kur tas nepieciešams, attīra gūlijas un sakārto izskalotos kanalizācijas aku vākus.

Piektdienas naktī, pēc spēcīgo lietavu mitēšanās, Rīgas ielās strādāja astoņas lietus ūdens atsūknēšanas specializētās mašīnas. Peļķu atsūknēšanu veica Bolderājā, Čiekurkalnā, Teikā un citviet. 

Šorīt specializētā tehnika, hidrodinamiskās mašīnas, strādāja pilsētas centra ielās un pēc nepieciešamības, ņemot vēra iedzīvotāju izsaukumus. Tehnika nosūknēja uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, savukārt ielu uzturēšanas speciālisti pārbaudīja, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas. Kopā darbu veica sešas lietus ūdens atsūknēšanas specializētās mašīnas. Patlaban situācija pilsētā ir mierīga un dežūrrežīmā strādā viena specializētā tehnika.

Pēc meteorologu sniegtās informācijas, šodien pēcpusdienā pilsētā atkal iespējami negaisi, tādēļ pašvaldība atgādina, ka iedzīvotāji par applūdušām ielām aicināti ziņot, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600. 

Rīgas domes Satiksmes departaments atgādina, ka pie tik apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt visu ūdens apjomu, tas aizplūst pakāpeniski. Tāpat jāņem vērā, ka lietus ūdens aizplūst lēnāk vietās, kur noteku sistēma vēl nav atjaunota.

Spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota. Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. Ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

TOP Komentāri

avatar