Pavasara “ligzdiņas” vegānu Lieldienu galdam
Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā lieliskas idejas Lieldienu galdam. Tradīciju cienītājiem noderēs padomi, kā nokrāsot spilgtas un netipiski košas olas dabas krāsvielās, savukārt pavasarīgās ligzdiņas būs īstā izvēle vegānu Lieldienu galdam.
Pavasara “ligzdiņas” vegānu Lieldienu galdam
Sastāvdaļas
100 g ātri vārāmo auzu pārslu
30 g kokosriekstu skaidiņu
3 tējk. ar kaudzi kakao pulvera
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
140 g zemesriekstu sviesta bez piedevām
80 g cukurniedru vai agaves sīrupa
55 g kokosriekstu sviesta
50-80 g melnās šokolādes
krāsainas šokolādes vai cukura olas dekoram
Pagatavošana
- Izkausē katliņā kokosriekstu sviestu, sīrupu, un zemesriekstu sviestu.
- Pievieno auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, kakao, vaniļas ekstraktu, sāli. Visu samaisi un maisot karsē uz vidēji lielas uguns 1 minūti.
- Ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti sadali visu masu 8-12 daļās. No katras daļas izveido ligzdiņu ar iedobi. Liec ligzdiņas ledusskapī un turi tur vismaz stundu.
- Kad ligzdiņas atdzisušas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi.
- Katrā ligzdiņas iedobē ielej pa 1-2 tējk. kausētas šokolādes.
- Rotā ligzdiņas ar mazām šokolādes vai cukura oliņām.
Fotogrāfiju autore Viktorija Kožemjakina.
TOP Komentāri