Pasaules skaistākie kaķi satiksies Rīgā

Pirmajā maija nedēļas nogalē, no 7. līdz 8. maijam divu dienu garumā Rīgā, ATTA Centrā tiksies kaķi no visas pasaules, lai sacenstos par skaistākā kaķa titulu starptautiskajā kaķu izstādē “Baltic Winner Show 2022”.

Visi kaķu mīļotāji aicināti apmeklēt izstādi, kurā par prestižo “Baltic Winner” titulu cīnīsies ap 300 kaķiem no 17 pasaules valstīm, kopā prezentējot 28 dažādas kaķu šķirnes.

“Šī ir unikālā iespēja klātienē apskatīt pasaules labākos kaķus – prestižu izstāžu uzvarētājus, izcilus savu šķirņu pārstāvjus, kuri ceļu pie mums mēros no tālās Meksikas, Brazīlijas, kā arī Spānijas, Portugāles, Skandināvijas un citām valstīm, kā arī atbalstīt jaunās uzlecošās zvaigznes, kuras par titulu cīnīsies pirmo reizi. Kopā izstādē piedalīsies dalībnieki no 17 dažādām valstīm, pārstāvot 3 dažādus kontinentus. Šāda mēroga un līmeņa izstāde kaķu mīļotājiem būs kā īsts saldais ēdiens,” stāsta izstādes organizatoru pārstāve, CFCA valdes locekle Linda Riekstiņa.

Izstādē būs apskatāmi gan apmeklētāju iemīļotie Meinkūni jeb maigie milži – pasaules lielākie kaķi, gan omulīgie Britu īsspalvainie kaķi, kā arī ekstravagantie Devonas un Kornišas reksi, elegantie Orientālie un Siāmas kaķi. Tāpat arī būs reta iespēja klātienē iepazīt Somālijas, Amerikas sprogausu, Turku angoras, Kartēzijas un citas, kopā 28 dažādas šķirnes.

Baltijas uzvarētāja titulu iegūs tikai 26 kaķi. Tituls ir īpašs ar to, ka tas tiek fiksēts ciltsgrāmatā un turpmāk kļūst par kaķa oficiālā vārda neatņemamu daļu. Tieši tādēļ audzētājiem no visas pasaules ir liela interese sacensties par šo titulu. Šāda izstāde katrā reģionā notiek tikai reizi gadā. Latvija pieder Baltijas valstu reģiona grupai un šāda mēroga izstāde Latvijā notiek reizi trijos gados. Mums tas ir milzīgs gods uzņemt pasaules skaistākos kaķus Rīgā – Baltijas valstu pašā centrā”, skaidro Linda Riekstiņa.

Pirmajā izstādes dienā, 7. maijā kaķus vērtēs Starptautiskie FIFe tiesneši, kuri izvēlēsies labākos kaķus, kuri tiks izvirzīti finālam. Otrajā dienā, 8. maijā uz lielās skatuves notiks fināls ar neaizmirstamu apbalvošanas ceremoniju, kas garantēs pozitīvas emocijas. 

Arī skatītājiem būs iespēja balsot par savu izstādes favorītu – skaistāko kaķi. Skatītāju balsojuma rezultāti tiks paziņoti izstādes noslēgumā un tiks apbalvoti trīs kaķi, kuri būs saņēmuši lielāko skatītāju balsu skaitu. Interesanti, vai skatītāju domas sakritīs ar tiesnešu vērtējumu?!

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt arī dažādu barību un mājdzīvniekiem paredzētu preču ražotāju un izplatītāju stendus, kuros būs iespēja iegādāties profesionālas preces mājas mīluļiem un viņu saimniekiem.

Izstāde notiks Rīgā, ATTA Centrā, Krasta ielā 60, kur ērti var nokļūt gan ar sabiedrisko transportu, gan arī ir ērta piebraukšana ar mašīnu un bezmaksas autostāvvieta. 

Izstāde atvērta apmeklētājiem sestdien no plkst. 10:00 līdz 17:00, svētdien no plkst. 11:00 līdz 16:00. Ieejas biļetes maksa pieaugušajiem 3 EUR, bērniem un senioriem 1,50 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Izstādi organizē “Kaķu mīļotāju klubu asociācija CFCA”, kas ir oficiālais un vienīgais organizācijas Federation Internationale Feline (FIFe) pārstāvis Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar