Padomi pagalma iekopšanai rudenī

Lai arī rudens saistās ar ziedēšanas sezonas izskaņu, šis ir piemērots brīdis, lai paskatītos uz savu dārzu un pagalmu no malas un iekoptu to. Atbrīvošanās no aizlūzušiem zariem, lapu grābšana un apkārtnes iekārtošana ir vien daži no rudens aktuālajiem darbiem. Lai sagatavotu savu pagalmu gleznainajam rudenim, Fiskars dalās ar ieteikumiem, kuriem sezonas darbiem pievērst uzmanību un kādus rīkus izmantot, lai darbs raiti ritētu uz priekšu.

Koku un krūmu atzarošana

Šī sezona ir piemērota, lai apkoptu kokus un krūmus. Ja vasaras sezonā augļu koki un krūmāji ir priecējuši ar bagātīgu ražu, pārbaudiet vai to zari nav ieplaisājuši. Bojātos un nedzīvos zarus iesakām nogriezt, lai tajos neizplatītos slimības. Pat neliela pāraugušo, nedzīvo zaru apgriešana var atsvaidzināt dārza izskatu. Fiskars laktveida dārza grieznes L ar spēka pārnesuma mehānismu ir piemērotas jebkuriem griešanas darbiem dārzā un tās griež zarus līdz 50 mm diametrā, samazina slodzi un novērš iespējamās roku sāpes, kas var rasties griešanas procesā. Ja nepieciešams griezt sausus un cietus zarus, iesakām izmantot grieznes ar laktveida asmeņiem. Savukārt, ja plānojat griezt svaigu koku, kur ir īpaši svarīga precīza griešana, iesakām grieznes ar tradicionālās formas asmeņiem.

Atbrīvojies no rudens lapām, zariem un nevēlamiem apaugumiem

Lai arī sākotnēji rudens priecē ar zeltainām krāsām, agrāk vai vēlāk koku lapas nokļūst zemē. Ja nokritušās lapas ieskauj plašu teritoriju, iesakām izmantot Fiskars Solid lielo lapu grābekli, kas ir 520 mm plats un ar elastīgiem un izturīgiem plastmasas zariem. Pateicoties grābekļa ģeometrijai, tie aiztur zaru un lapu saķeršanos grābeklī. Šīs sezonas laikā uzmanībā arī jāpievērš rudens lapu atbrīvošanai no piemājas celiņiem, kāpnēm un citām virsmām, lai slapjā rudens laikā nepaslīdētu uz tām. Piemājas pieguļošu elementu kopšanai no nevēlamiem apaugumiem vai lapām iesakām izmantot arī birsti. Piemēram, QuikFit sērijas birstes palīdzēs noslaucīt no piemājas āra celiņiem, koka virsmām un citām saimniecības ēku grīdām gan smiltis, gan gružus, lapas un sīkus zariņus, kā arī nodrošinās sūnu un gružu iztīrīšanu no bruģa spraugām.

Pārstādīšanas darbi

Rudens ir piemērots laiks augu stādīšanas darbiem, kas ir aktuāli kā laukos, tā arī pilsētās, jo gaiss šajā laikā ir mitrs un zeme nav sausa. Šajā periodā iesakām stādīt mūžzaļus augus vai pavasara puķes. Lai arī rudenī ir mitrāka zeme, tik un tā augsnes rakšana ir fiziski smags darbs un lai labāk iekārtotu augu stādīšanas vai pārstādīšanas laukumu, īpaši svarīga ir lāpstas izvēle. Piemēram, ja augsne ir mīksta vai normāla, Fiskars Light sērijas lāpsta būs piemērotākais variants rakšanas un stādīšanas darbiem, kuru īpaši viegli ir izmantot šaurā plānojumā. Savukārt apjomīgiem rakšanas darbiem uzticama būs spicā Fiskars Solid lāpsta, kas piemērota augsnes darbiem, bedru rakšanai, apmales apstrādei un stādīšanai.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar