Noslēdzies 4. Baltijas Baso pēdu ultramaratons

Sacensības pulcēja skrējējus un nūjotājus no Latvijas un ārvalstīm, tai skaitā Vācijas, Itālijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Dalībniekiem izdevās labot četrus no sešiem sacensību trases rekordiem.

Aizvadītajā sestdienā Kurzemes pludmalē notika 4. Baltijas Baso pēdu ultramaratons, kurā dalībniekiem bija iespēja izbaudīt saulaino sestdienu, veicot kādu no trim piedāvātajām distancēm (53 km, 34 km vai 11 km). Sacensības noslēdzās ar jauniem trases rekordiem – četri no sešiem trases rekordiem tika pārspēti. Garākajā, 53 km distancē, triumfēja Uldis Kļaviņš (3:37:16), labojot trases rekordu par gandrīz 13 minūtēm. Savukārt dāmu konkurencē pirmā finišēja pērnā gada uzvarētāja Līva Medne, kura, skrienot basām pēdām, savu pagājušā gada trases rekordu pārspēja par gandrīz 14 minūtēm, finišējot ar rezultātu 4:29:20.

Vidējo jeb 34 km distanci kā pirmais pieveica Pēteris Kaļiņins (2:35:58), savukārt dāmu konkurencē uzvarēja Liene Štalte (3:02:14). Vidējās distances rekordi šoreiz palika nepārspēti.

Tikmēr 11 km distancē ar jaunu trases rekordu triumfēja Kristaps Broks (35:44), rekordu pārspējot par vairāk nekā 6 minūtēm. Dāmu konkurencē pirmā finišēja Guna Meistere (44:55), trases rekordu labojot par 6 sekundēm.

“Šogad tikām lutināti ar lieliskiem laikapstākļiem! Ceram, ka sacensību dalībniekiem izdevās izbaudīt šo dienu pie jūras un sasniegt savus izvirzītos sacensību mērķus. Mums kā organizatoriem liels prieks par jauniem trases rekordiem un priecīgajiem dalībniekiem finišā. Tiekamies arī nākamgad!” sacīja Latvijas Baskāju skriešanas biedrības dibinātājs, Edgars Rencis.

Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir pirmās skriešanas sacensības Baltijā, kuras sāka dalībniekiem piedāvāt startēt atsevišķā vērtēšanas kategorijā – skrienot basām pēdām –, tādējādi cenšoties pievērst cilvēku uzmanību dabiskai, veselīgai sportošanai un fiziskām aktivitātēm dabā. Skriešanai basām pēdām ir īpaša nozīme veselīga dzīvesveida uzturēšanā – tā tiek uzskatīta par vismazāk traumatisko, turklāt arī par visdabiskāko, visekonomiskāko un videi draudzīgāko skriešanas veidu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar