Nedēļas nogalē Tallinas ielas kvartālā dārdēs pilsētas festivāls “Ezīšfests”

29. un 30.augustā, no vieniem dienā līdz diviem naktī radošajā Tallinas ielas kvartālā jau astoto gadu notiks festivāls “Ezīšfests”, kas, kā sola organizatori, būs baudāms, krāšņs, piesātināts un neaizmirstams vasaras noslēguma pasākums.

Urbānais “Ezīšfests” arī šogad priecēs un pārsteigs apmeklētājus, iekļaujot ierastos četrus elementus – plaša klāsta un dažādu gaumju mūziku, alternatīvo un klasisko mākslu, lielisku atpūtu un smieklu pilnu izklaidi. Šogad festivāls pirmo reizi norisināsies divas dienas, un tā teritorija būs lielāka kā iepriekšējos gados. Abās festivāla dienās uz piecām dažādām skatuvēm kāps vairāk nekā 60 mūziķi, mākslinieki, grupas un dīdžeji, kas priecēs visu paaudžu un mūzikas stilu piekritējus.

Uz skatuvēm viesus priecēs vairāki atpazīstami, kā arī ne tik zināmi, mūziķi un apvienības. Starp gaidītākajiem māksliniekiem ir Latvijas alternatīvā rokgrupa “Dzelzs Vilks”, deju mūzikas apvienība “Tranzīts”, regeja grandi “Riga Reggae”, alternatīvā pop/rock grupa “Sudden Lights”, humorroka pārstāvji “Pirmais Kurss”, virtuves kabarē apvienība “Gapoljeri”, turbo folka profesionāļi “Oranžas Brīvdienas”, bohēmiskā popgrupa “Rīgas modes”, latgaliešu repere Ūga, skatuves veterāni “Pienvedēja piedzīvojumi”, valdzinošās balss īpašniece Evija Vēbere, urbānās brīvrunu (freestyle) dzejas jeb repa skaitītāji no “Brīvrunu projekts”, Latvijas hip-hop leģendas Jacques of ST’A un WX, humora karalis Roberts Gobziņš, pārsteigumu pilnā “Amorālā psihoze”, miksmāsteri Raitis un AG un daudzi citi (skatīt programmu). Svētdienas pievakarē apmeklētājus pārsteigs slepenais mākslinieks. Pie repera Ozola uz “Court” skatuves būs klausāmi tikai hip hop izpildītāji, kamēr uz citām skatuvēm skanējums mīsies un krustosies, bet neatkārtosies. Tāpat apmeklētājus priecēs iecienīti komiķi no “Comedy Latvia” un “Sieviešu stendaps”, vairāku improvizācijas teātru priekšnesumi.

Bez mūzikas papildus abas dienas būs iespējams uzņemt vai veidot mākslu un izklaidi dažādos veidos un formās, piemēram, spēlējot prāta spēles, novusu, beerpongu vai galda tenisu, piedalīties konkursos, iesaistīties gleznošanas un zīmēšanas meistardarbnīcās, uzspēlēt dažādas galda spēles, vakarpusē Tallinas ielas kvartāla laukumā skatīties brīvdabas kino memo filmu izlasi. Abus vakarus no 19:00 norisināsies “Akmens, šķēres, papīrīts” sacensības, kur ringā satiksies taktika, veiksme un jautrība. Par festivālētāju apetīti gādās bārs “Ezītis Miglā”, kā arī pārējie Tallinas ielas kvartāla rezidenti un arī daži viesi. Tikmēr meistarīgie bārmeņi pārsteigs un atveldzēs apmeklētājus ar spridzinoši reibinošiem kokteiļiem un citiem atsvaidzinošiem dzērieniem. Abās dienās pirmos simts viesus sagaidīs gards pārsteigums.

Ar pilnu pasākuma aprakstu iepazīties un iegādāties biļetes iespējams festivāla mājas lapā www.ezisfests.lv. Pasākumā tiks sekots līdzi COVID-19 ierobežojumiem, tāpēc biļešu skaits ir ierobežotā skaitā. Ieeja festivālā no Miera ielas 34 būs atvērta no 13:00, bet no 14:00 sāksies mūziķu un mākslinieku uzstāšanās. Lai rudenīgie laika apstākļi netraucētu pasākumu un nelītu lietus, ikvienam apmeklētājam iesakām ierasties ar lietus mētelīti un fantastiski labu garastāvokli. Nepalaid garām iespēju kārtīgi atzīmēt vasaras noslēgumu, un uz tikšanos jau rīt vai parīt Ezīšfestā!

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar