3 ātri pagatavojamas desertu idejas 1. septembra svinībām

Septembra sākums jau ierasti ieskandina jauno mācību gadu, kad ikviens steidz sagatavot pēdējos skolas piederumus un iejusties mācību gada ritmā. Lai arī šis laiks ir patīkama satraukuma pilns gan vecākiem, gan bērniem, viena no iecienītākajām 1. septembra tradīcijām, kā rāda “Maxima Latvija” veiktā aptauja*, ir kopīgas svētku maltītes baudīšana ģimenes lokā. Tādēļ par godu mācību gada sākumam “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers dalās savās skolas atmiņās un iesaka 3 gardas, taču vienkāršas un ātri pagatavojamas desertu idejas, kas iepriecinās kā mazos gardēžus, tā arī viņu vecākus.

“Nenoliedzami, katrā ģimenē ir savas izlolotas tradīcijas, kas svētku dienu padara vēl īpašāku. Atceros laiku, kad pats biju skolnieks un pirmajā skolas dienā devos uz skolu ar rudens ziediem, lai iepriecinātu savus skolotājus. Mana ikgadējā 1. septembra tradīcija bija dalīšanās ar līdzpaņemtajiem saldumiem, kurus kopīgi ar klasesbiedriem notiesājām. Visbiežāk tie bija ar vārīto krēmu pildīti riekstiņi vai šokolādē mērcētas vafeļu sēnītes. Arī skolotāji šo dienu plānoja īpaši svinīgu, katru gadu sarūpējot svētku kūku. Novēlu visiem skolēniem, vecākiem un vecvecākiem padarīt šo dienu atmiņā paliekošu un īstenot kā jau iemīļotas tradīcijas, tā arī veidot pavisam jaunas, ” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Oreo” saldējums

Sastāvdaļas 4 porcijām:

170 g “Oreo” cepumi
240 g saldais krējums 35%
200 g iebiezinātais piens
100 g mellenes

Pagatavošanas gaita:

  1. “Oreo” cepumus sadrupina mazos gabaliņos.
  2. Bļodā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās, tad pievieno iebiezināto pienu un turpina putot līdz veidojas stingras putas.
  3. Saputotajā saldajā krējumā piemaisa “Oreo” cepumu gabaliņus, atstājot nedaudz arī dekoram.
  4. Iegūto masu pilda izvēlētos trauciņos, pārber ar “Oreo” cepumu gabaliņiem un liek saldētavā uz pāris stundām.
  5. Kad masa sasalusi, servē un dekorē ar mellenēm.

Ātrā šokolādes kūka

Sastāvdaļas 4 porcijām:

60 g milti
100 g cukurs
25 g kakao pulveris
5 g cepamais pulveris
85 g sviests
90 g piens
2 gb olas
30 g ūdens
40 g šokolādes piens
Šķipsna sāls

Pagatavošanas gaita:

  1. Izkausē sviestu.
  2. Traukā samaisa miltus, sāli, cepamo un kakao pulveri un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu, pienu, olas un samaisa līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Iegūto masu pilda izvēlētajos trauciņos (vai arī vienā lielā traukā), vidū ieliekot šokolādes gabaliņus.
  4. Masas virspusi pārslaka ar ūdeni un liek mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti, līdz tai veidojas stingra augšpuse un vijīgs karsts pildījums. Ja nepieciešams, liek mikroviļņu krāsnī vēl līdz 15 sekundēm.
  5. Pirms pasniegšanas ļauj šokolādes kūkai atdzist.

Zemesriekstu trifeles

Sastāvdaļas 4 porcijām:

250 g zemesriekstu sviests
115 g sviests
375 g pūdercukurs
450 g tumšā šokolāde (glazūrai)
šķipsna sāls

Pagatavošanas gaita:

  1. Sviestu istabas temperatūrā saputo līdz veidojas gaisīga masa. Pievieno zemesriekstu sviestu, turpina putot, līdz masa kļūst viendabīga un pakāpeniski iemaisa pūdercukuru.
  2. No iegūtās masas veido bumbiņas (masai jābūt nedaudz drupenai, bet viegli saveļamai).
  3. Saveltās trifeļu bumbiņas liek ledusskapī līdz tās ir sastingušas (ja nepieciešams procesu paātrināt, tās var likt saldētavā).
  4. Paralēli ūdens peldē izkausē šokolādi, un tajā izmērcē katru trifeli, līdz iegūst skaistu izskatu.
  5. Pēc pagatavošanas uzglabā ledusskapī.

* Aptauja  “Kā Tu gatavojies skolai?” norisinājās “Maxima Latvija” mājas lapā no 8. līdz 15. augustam un tajā piedalījās 1129 respondenti. 

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar