Latvijā notiks Baltijas Baso pēdu ultramaratons

Šīs sacensības ir vienas no retajām Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem mērot ultramaratona distanci. Turklāt tās ir vienīgās Baltijā, kurās baskāju skrējēji tiek vērtēti atsevišķā kategorijā, tādējādi uzsverot dabiskās kustības nozīmīgumu. Jau pērn pasākums guvis atsaucību ne vien Latvijas, bet arī ārvalstu skrējēju vidū.

Skriešana basām pēdām ir dabisks skriešanas veids, kas tiek uzskatīts par vismazāk traumatisko, turklāt arī par visekonomiskāko un ekoloģiski draudzīgāko skriešanas veidu. Lai popularizētu dabiskās kustības prieku, jau otro gadu pēc kārtas Latvijas Baskāju skriešanas biedrība sadarbībā ar aģentūru Adventure Tour Time rīko unikālas sacensības – Baltijas Baso pēdu ultramaratonu –, kas dalībniekiem piedāvā veikt 53 km, 34 km un 11 km distanci gar Baltijas jūras krastu posmā no Mazirbes līdz Rojai. Sacensībās ir aicināti piedalīties arī tie skrējēji, kas vēl nav gatavi sacensību distanci veikt basām pēdām, piedaloties skrējienā sev ērtos apavos. Tomēr skrējēji, kas distanci veiks basām pēdām, tiks vērtēti atsevišķā kategorijā.

„Baltijas Baso pēdu ultramaratons ir ne vien iespēja pārbaudīt savus spēkus skrējienā, bet arī sportiski pavadīt sestdienu kopā ar citiem aktīviem cilvēkiem, ģimeni un draugiem. Turklāt tas ir lielisks iemesls skrējienā vērot gleznaino Baltijas jūras piekrastes ainavu un apskriet Kolkas ragu. Jau šobrīd sacensībām ir pieteicies kupls dalībnieku pulks (104 dalībnieki), tostarp 7 ārzemju viesi. Zīmīgi, ka lielākā daļa dalībnieku ir izvēlējušies startēt basām pēdām, par ko esam īpaši lepni”, uzsver Latvijas Baskāju skriešanas biedrības dibinātājs, Edgars Rencis.

Godalgoto vietu ieguvēji saņems balvas no sacensību atbalstītājiem, savukārt ikviens finišētājs saņems piemiņas veltes. Pasākumu atbalsta: Vibram FiveFingers Latvia, Rojas novada pašvaldība, Kolkas rags, Wess Motors, The Body Shop, Banga, Red Bull, Malum, Celmi.

Pieteikties skrējienam ir iespējams līdz š.g. 29. augustam. Plašāka informācija par sacensībām, kā arī sacensību nolikums un pieteikuma forma ir atrodama mājaslapā: http://www.bbultramarathon.com.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar