Labdarības akcijā “Eņģeļi pār Latviju” līdz šim saziedoti 344 989 eiro

Svētdien, 18. decembra vakarā,  no Rātslaukuma izskanēja “TV3 Group Latvija” sirsnīgākās akcijas “Eņģeļi pār Latviju” iedvesmojošais koncerts, kurš noslēdzās uz patiesi pacilājošas nots – līdz šim akcijas ietvaros saziedota iespaidīga summa 344 989,03 eiro apmērā, kas vismaz 135 bērniem visā Latvijā dāvās smaidu un cerību izveseļoties. Akcijas organizatori pateicas visiem, kuri līdz šim atbalstījuši “Eņģeļi pār Latviju”!

“Gadu no gada esam spējuši pārliecināties par Latvijas sabiedrības vēlmi palīdzēt tiem, kas to sagaida visvairāk. Lai arī iepriekšējais gads aizvadīts sarežģītu notikumu ēnā, esam saglabājuši cilvēcību – ziedojumu summa tam ir tiešs apliecinājums. Šis ir patiešām svarīgs brīdis tik daudzām ģimenēm, tik daudziem bērniem, kam mūsu atbalsts dāvā iespēju veselīgai un laimīgai ikdienai. Un koncerts Rātslaukumā bija lieliska iespēja piedzīvot tik daudz aizkustinošu emociju klātienē un saskatīt gaišumu, ko rada atbalsts līdzcilvēkiem,” pateicību pauž mediju grupas “TV3 Group Latvija” vadītājs Latvijā Mindaugas Rakauskas.

Līdz šim brīdim akcijas ietvaros izdevies savākt 344 989,03 eiro, kas palīdzēs vismaz 63 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, 25 bērniem ar kustību traucējumiem, 41 bērnam, kuriem palīdzība nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī 6 bērniem ar neiroloģiskām saslimšanām. Ziedojumu vākšana turpinās līdz 31. janvārim ar mērķi savākt 464 222 eiro, kas ļaus palīdzēt 187 bērniem visā Latvijā.

“No visas sirds pateicoties katram, kurš ziedo un atbalsta bērnus arī šajos, ļoti grūtajos laikos, apzinoties, ka mūsu bērniem nav citas valsts vai cilvēku, kuriem lūgt palīdzību. Tamdēļ šogad jo īpaši aizkustinoši ir redzēt, cik daudzi redz un saprot, ka arī simtiem Latvijas bērnu ir nepieciešams mūsu stiprais plecs un labā sirds. Vakar spērām lielu un svarīgu soli pretim mūsu mērķim, un es ticu, ka līdz Eņģeļi pār Latviju noslēgumam 31.janvārī kopīgiem spēkiem izdosies sarūpēt palīdzību visiem 187 bērniem. Mīļš paldies koncerta organizētājiem un atbalstītājiem, jūsu ieguldītais darbs un sirds šajā akcijā izstaro gaismu un cerību!” pateicību izsaka Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Koncertu vadīja Kristaps Rasims un Kristīne Garklāva, savukārt sirdi sildošo atmosfēru uzbūra Intars Busulis ar ansambli “Dzeguzīte”, grupa “Citi Zēni” kopā ar bērnu studiju “Kukaiņi”, Arstarulsmirus, Aminata, Daumants Kalniņš ar Kasparu Zemīti, Rūta Dūduma un Jānis Ķirsis, “Riga Gospel Choir”, Kristīne Prauliņa, grupa “Sudden Lights”, Agnese Rakovska ar Karlīni Annu Ērgli, grupa “DaGamba”, Aija Vītoliņa, Chris Noah, kā arī Linda Leen.

Uz labdarības koncerta sākumu Rātslaukumā pulcējās kupls pulks apmeklētāju, kurus uzrunāja Valsts prezidents Egils Levits, uzsverot, ka latvieši ir ļoti līdzcietīga un solidāra tauta. “Mēs visi Latvijā domājam par mūsu bērniem un ģimenēm, kurām ir nepieciešama palīdzība. Es pateicos šīs akcijas rīkotājiem, un it sevišķi es pateicos ziedotājiem. Lai skaisti Ziemassvētki katrā mājā, katrā ģimenē!” uzrunā teica E.Levits, kurš vēlāk pievienojās Andrai Levites kundzei zvanu centrā, lai atbildētu  uz ziedotāju zvaniem. Tāpat ar ziedotājiem vakara gaitā sirsnīgi aprunājās Valters Krauze, Evelīna Strazdiņa, Andra Levite, Ģirts Ķesteris, Intars Busulis, Mārtiņš Staķis un Samanta Tīna.

Tāpat arī visas dienas garumā Rātslaukumā atradās radio “Star FM” studija, no kuras dīdžeji stāstīja par tur notiekošo, bet vakarā pieslēdzās tiešraidei.

Jau vairākus gadus akcijas nemainīgs partneris ir “Rimi Latvia”, kas aicina ziedot kastītēs veikalos visā Latvijā, kā arī piedāvā iegādāties īpašas akcijas preces, no kuru iegādes daļa summas tiek novirzīta labdarībai. Līdz šim “Rimi Latvia” veikalos tika savākti 80 049,90 eiro, kā arī uzņēmums akcijai noziedoja papildu 20 000 eiro.

“15 gadu laikā “Eņģeļi pār Latviju” ir palīdzējuši vairākiem tūkstošiem bērnu, un arī šogad kopā varēsim paveikt lielas lietas. Par labo darbu darītāju var kļūt ikviens, liekot centu pie centa un ziedojot gan Rimi ziedojumu kastītēs, gan pārskaitot līdzekļus uz ziedojumu kontu, gan citādi atbalstot līdz pat 31.janvārim. Lai labie darbi nes sirds siltumu katrā mājā!” novēl Inga Bite, “Rimi Latvia” ārējās komunikācijas vadītāja.

Šogad akcijā iesaistījās arī JYSK, kuri koncerta beigās paziņoja par ziedojumu 10 000 eiro apmērā. Visas akcijas garumā viņi akciju atbalstīja informatīvi, kā arī veikalos izvietoja ziedojumu kastītes.

“Iesaistījāmies akcijā “Eņģeļi pār Latviju”, jo redzējām, ka tā ir lieliska iespēja palīdzēt tik daudziem bērniem visā Latvijā. Pateicamies akcijas organizatoriem, kā arī ikvienam ziedotājam. Tikai visi kopā mēs spējam paveikt tik lielas lietas kā šī,” iedrošināja JYSK Mārketinga vadītājs Baltijas valstīs Andrejs Jerkins

Labdarības akcija turpinās arī janvārī, tādēļ ikviens tiek aicināts ziedot un sniegt savu atbalstu visiem palīdzību gaidošajiem bērniem.

Ziedot bērniem ikviens ir aicināts līdz 2023. gada 31. janvārim:

  • Zvanot pa tālruni 90067011 (maksa par zvanu 1,42 eiro, ieskaitot PVN);
  • Mājas lapā www.engeliparlatviju.lv;
  • Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā www.bsf.lv;
  • Iegādājoties preces ar īpašo “Eņģeļi pār Latviju” atzīmi Rimi veikalos līdz 1. janvārim;
  • Ziedojumu kastītēs RIMI veikalos visā Latvijā;
  • Ziedojumu kastītēs JYSK veikalos visā Latvijā;
  • Ziedojot Rimi e-veikalā www.rimi.lv;
  • Ziedojot MansRimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos vai mājaslapā www.mansrimi.lv.

Piemēri eņģeļa spārnus arī Tu!

Foto: publicitātes (TV3Group)

TOP Komentāri

avatar