«Knīpas un Knauķi» aicina uz krāšņu 50 gadu jubilejas koncertu Dzintaru koncertzālē

Bērnu vokālā studija «Knīpas un Knauķi» ielūdz uz jubilejas koncertu «Knīpām un Knauķiem 50», kas notiks 4.septembrī plkst.13 Dzintaru koncertzālē. Koncertā piedalīsies «Knīpas un Knauķi», komponisti un lieldraugi Andris Sējāns un Jānis Ķirsis, solisti Nauris Indzeris, Andris Sējāns, Laura Štoma un Sanita Sējāne. Koncerta režisore un scenārija autore – Inga Cipe. Horeogrāfes: Inga Cipe un Sanita Sējāne.

Koncerta pirmajā daļā skanēs «Knīpas un Knauķu» populārākās «zelta dziesmas» – sākot no pirmajiem ierakstiem skaņu platēs līdz pašām jaunākajām: Ēvalda Siliņa, Zigismunda Lorenca, Vitas Siliņas, Jāņa Ķirša, Andra Sējāna, Ērika Ešenvalda un Renāra Kaupera skaņdarbi. Koncerta otrajā daļā jubilāri izdzīvos fragmentus no Jāņa Lūsēna un Normunda Beļska izrādes «Īkstīte», Ilgas Reiznieces, Gata Gaujenieka un latviešu tautas dziesmu izrādes «Reiz bija», Vitas Siliņas un Antras Leines izrādes «Kazlēni un vilks», Andra Sējāna un Jāņa Ķirša «Knīpu un Knauķu» 40.jubilejas koncertprogrammas «Kāpiet iekšā, Knīpas un Knauķi būs priekšā», Renāra Kaupera un Andra Sējāna «Knīpu un Knauķu» 45.jubilejas koncertprogrammas «Dziedu vakaros un rītos», Andra Sējāna, Reiņa Sējāna un Ingas Cipes izrādes «Vilkam tāda dvēselīt’», kurus komponists Andris Sējāns sakārtojis skanīgos popūrijos.

«Protams, ka nav iespējams vienā koncertā aptvert visu «Knīpu un Knauķu» repertuāru, tālab šajā koncertā katra grupa izdziedās vienu no «Zelta dziesmām», lai gan to ir daudz vairāk, un tām būtu jāvelta ne viens vien koncerts…,» piebilst studijas vadītāja Edīte Putniņa, papildinot: «Par ārkārtīgi daudzajām un bagātīgajām muzikālajām sadarbībām 50 gadu garumā tiks stāstīts topošajā grāmatā «Bērnība «Knīpās un Knauķos»», kas acīmredzami vēlas sagaidīt īpašās jubilejas fotogrāfijas un, skaisti noslēdzot jubilejas gadu, būs gatava nākt pie lasītājiem rudenī.»

Ansambļa dibinātājas Irēnas Veinbergas dotos grupu nosaukumus «Zirņa bērni», «Mazie Pīlēni», «Lielie Pīlēni», «Knīpas un Knauķi», «Urdaviņas» gadu gaitā nomainījuši dziedošu putnu vārdi: «Cīrulīši», «Strazdiņi», «Balodīši», «Žubītes», «Zīlītes», «Ķīvītes», «Apodziņi», «Cielaviņas», «Vālodzītes», «Zvirbulīši», «Irbītes», «Cālīši», «Mazputniņi», un savu 50 gadu jubileju svin kopā ar vadītājām Jonitu Štomu, Sanitu Sējāni un Edīti Putniņu.

Jubilāri ir parūpējušies arī par vairākām svētku dāvanām! 1.jūnijā digitālo pirmizrādi piedzīvojušais programmas «RIMI bērniem» finansētais projekts «Emociju pētnieki» ar 12 komponistu dziesmām, Ingas Cipes dzejoļiem un mākslinieces Esteres Betijas Grāveres un psiholoģes Ivetas Aunītes sagatavotām darba lapām nu būs iegūstams taustāmā veidā CD un grāmatas veidolā.

Studijas vadītāja Sanita Sējāne atzīst: «Mums ir liels prieks arī par izdevniecības «Musica Baltica» gādību – jau drīz klajā nāks un būs iegādājams arī dziesmu nošu krājums «Emociju pētnieki».» Savukārt studijas vadītāja Jonita Štoma piebilst: «Un vēl jubilāri ir čakli sagatavojuši dubultalbumu ar divām «Knīpu un Knauķu» ilggadīgās vadītājas Vitas Siliņas un Antras Leines izrādēm «Ezīša katliņš» un «Zem sēnītes» – par prieku sev un visiem!»

Bērnu vokālā studija «Knīpas un Knauķi» šo 50 gadu garumā daudziem, daudziem bērniem Latvijā ir bijis viens no bērnības «saulainajiem stūrīšiem», dziesmā un mūzikā smeļot gaišumu, radošumu un lielu, skaistu mīlestības avotu visai dzīvei. Tāpēc «Knīpas un Knauķi» ielūdz uz koncertu arī citu laiku «Knīpas un Knauķus», lai piedzīvotu kopīgus prieka mirkļus, neskatoties uz šā laika noteikto ierobežoto vietu skaitu zālē. Jubilāri sūta sirds siltus apsveikuma sveicienus visu laiku «Knīpām un Knauķiem»!

Koncerta biļetes no 23.augusta var iegādāties www.ekase.lv un t/c «Spice» informācijas centrā.

Biļešu cenas 15 – 20 EUR.

Koncertu rīko biedrība «Knīpām un Knauķiem». Atbalsta Rīgas dome.

Foto: Aija Krodere

TOP Komentāri

avatar