Kartupeļu putra ar mocarellu

Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers. 

Kartupeļu putra ar mocarellu (60 minūtes, 4 personām)

Nepieciešams

1kg I Love Eco kartupeļu;

1 ēd. k. timiāna lapiņu; 

1/2 citrona miza;

2 lielas ķiploka daivas, nomizotas;

1 lauru lapa;

1 tējk. jūras sāls ūdenim;

30 ml Rimi Extra Virgin olīveļļas;

20 g siera Grana Padano

20 g sviesta;

kūpināta jūras sāls pēc garšas;

svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Pasniegšanai: 

2 bifeļpiena mocarellas; zaļumi

Pagatavošana 

Uzvāri katlā ūdeni un, kad tas burbuļo, pievieno sagrieztu citrona mizu, timiānu, ķiploku, lauru lapu un sāli. Vāri kartupeļus, kamēr ļoti mīksti, – ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra. Kad gatavs, nokās, pietaupot apmēram 150 ml ūdens. Izņem no katla lauru lapu, pārējo saspaidi ar kartupeļu stampu (ne mikseri). Kad sāk veidoties putra, visu laiku maisot, pamazām lej klāt eļļu, pēc tam, aktīvi maisot, pievieno sviestu. Beigās papildini ar pataupīto kartupeļu ūdeni un nedaudz kūpinātas sāls, lai putra būtu tik krēmīga, kā tev patīk. Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Pasniedz, virsū liekot mocarellu, no kuras katrs ēdājs pats nokniebj kādu gabalu.

Foto:

TOP Komentāri

avatar