Kādā nelielā Purvciema dzīvoklī policisti antisanitāros apstākļos atrod 24 kaķus

18.jūlija vakarā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par neizturamu smirdoņu no kāda dzīvokļa Purvciemā. Ziņotājs skaidroja, ka dzīvoklī, iespējams, antisanitāros apstākļos uzturas vairāki mājdzīvnieki. Uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa apstākļu pārbaudīšanai.

Likumsargi jau pie norādītās daudzdzīvokļu nama ieejas sajuta dzīvnieku urīnam raksturīgu smaku, taču, ieejot kāpņu telpā, smaka bija vēl spēcīgāka. Policisti vairākkārtīgi klauvēja pie norādītā dzīvokļa durvīm, taču tās neviens neatvēra. Pie likumsargiem piesteidzās vairāki nama iedzīvotāji, kuri arī izteica pretenzijas par kaimiņienes izdarībām. Zinātāji stāstīja, ka dzīvoklī mitinās kāda pensionāre ar vairāk kā 20 kaķiem. Visi gan esot paēdināti, tomēr mājdzīvnieki tiekot turēti antisanitāros apstākļos.

Pēc neilga laika kāpņu telpā sastapta dzīvokļa iemītniece, kura kārtības sargus ielaida mājoklī. Policistu acu priekšā pavērsās šausmīgs skats – grīda, sienas, mēbeles, santehnika bija izkārnījumu aptraipīta. Uz grīdas mētājās plastmasas un stikla pudeles, grāmatas un dažādi sadzīves atkritumi. Visapkārt lidoja mušas. Savukārt uz grīdas, galdiem un palodzēm sēdēja kaķu bari.

Neskatoties uz antisanitārajiem apstākļiem, dzīvokļa apsekošanas laikā, pamanīts, ka kaķiem bija nolikts gan ūdens, gan konservu bundžas.

Kopā dzīvoklī konstatēti 24 kaķi.  Dažiem no viņiem bija aizlipušas acis, savukārt citiem pamanītas kreveles uz muguras.

Informācija pēc piekritības nekavējoties nodota Pārtikas un veterinārajam dienestam darba uzsākšanai.

Rīgas pašvaldības policija izsaka pateicību ziņotājam, kurš nepalika vienaldzīgs.

Tāpat policija aicina arī citus iedzīvotājus par novērotajiem mājdzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumiem ziņot tiesībsargājošajām iestādēm. Informāciju var nodot arī anonīmi Pārtikas un veterinārajam dienestam pa tālruni – 67027402. Savukārt, ja nepieciešama tūlītēja policijas palīdzība, aicinām ziņot –  zvanot pa tālruni 110 vai informāciju nosūtīt ar Rīgas pašvaldības policijas mobilās lietotnes starpniecību.

 

Pielikumā –  attēli no notikuma vietas

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar