Kā izvēlēties ideālu mugursomu skolai?

Mugursoma skolēnam ir obligāts elements. Ideāli piemērotā mugursomā ir jāietilpst visam nepieciešamajam, un tajā pašā laikā mugursomai jānodrošina bērnam komforts un jāatbilst tā gaumei. Kā atrast vislabāko? Kā izvēlēties skolas mugursomu? Mēs iesakām!

Kā izvēlēties skolas mugursomu atbilstoši bērna augumam un svaram?

Gatavošanās skolai var būt diezgan liels izaicinājums, it īpaši, ja mums ir jāiegādājas īstā mugursoma. Skolai ir jāizvēlas mugursoma, kurā ne tikai ietilps grāmatas, burtnīcas vai apģērbs fiziskai audzināšanai, bet, galvenais, tai jābūt ērtai lietošanā. Kam pievērst uzmanību iepērkoties?

Vispirms: piemeklējam skolas mugursomas izmēru bērna augumam un augumam. Ideālā gadījumā tai jānonāk līdz plecu līnijai augšdaļā, un dažus centimetrus zem vidukļa apakšējā daļā. Neatkarīgi no tā, cik vecs ir jūsu bērns, viņa mugursomā jāietilpst burtnīca vai A4 formāta grāmata. Skolas mugursomas ideālais platums savukārt atbildīs plecu platumam.

Skolas mugursomas izvēle: kāds tilpums būs piemērots?

Protams, labai skolas mugursomai jābūt ietilpīgai, taču visu vecumu bērniem tas nozīmētu ko citu. Tiek pieņemts, ka pamatskolas mugursomas atbilstošā ietilpība ir 15-20 litri. Lielāka mugursoma – 30 litri – ir piemērota vidusskolēnam, bet mazāka – 10 litri – vislabāk piemērota pirmsskolas vecuma bērnam. Skolas mugursomas ietilpība ir viens no svarīgākajiem parametriem, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties. Pārāk maza mugursoma būs vienkārši nepraktiska, jo tā neietilpinās visu nepieciešamo.

Ergonomiska skolas mugursoma vai kāda cita? Skolas mugursoma un vesels mugurkauls

Arvien biežāk tiek runāts, ka skolas mugursomai jābūt ergonomiskai. Ko tas nozīmē praksē? Burtiski: radīta pareizas stājas uzturēšanai un vienkārši ērta! Lai nodrošinātu maksimālu bērna komfortu, ir vērts izvēlēties skolas mugursomu ar cietu mugurdaļu. Ja tai ir arī pareiza forma, varam būt droši, ka tas nodrošinās labu mugurkaula atbalstu un nēsāšanas ērtumu.

Regulējamām siksnām ir arī milzīga ietekme uz mugurkaula veselību. Pateicoties tām, varam pielāgot mugursomu atbilstoši bērna augumam. Vislabāk piemērotas ir vismaz 4 cm platas un S burta formas siksnas.

Svarīgs ir arī materiāls, no kura izgatavota skolas mugursoma. Izturīgā putuplasta un sieta aizmugure nodrošina labu ventilāciju pat siltās dienās. Savukārt ar mīkstu materiālu izklāta siksna nekaitēs un ļaus izvairīties no diskomforta.

Funkcionalitātei ir liela nozīme. Kādu skolas mugursomu izvēlēties, lai bērnam būtu ērti to lietot?

Veselīgam mugurkaulam, pareizai stājai un komfortam valkājot ir prioritātes, taču labai skolas mugursomai arī jābūt ērti lietojamai un funkcionālai. Nodaļu un kabatu izvietojums var ievērojami atvieglot kārtības organizēšanu un uzturēšanu, tāpēc ir vērts par to padomāt, meklējot piemērotu modeli.

Ir pieejamas skolas mugursomas ar diviem un trīs nodalījumiem. Kuru tieši izvēlēties – ir atkarīgs no bērna vecuma un vēlmēm. Ja mazulis nēsā līdzi daudz mācību grāmatu un burtnīcu, labākais risinājums būtu mugursoma ar trim nodalījumiem. Jūs varat viegli sagatavot savu bērnu skolai, jo atsevišķo nodalījumu izmērs ļauj loģiski sakārtot nepieciešamo aprīkojumu. Pēc tam aizmugurē tuvākajā nodalījumā ielieciet mapi ar darbiem un lielformāta grāmatām, otrajā – burtnīcas, bet trešajā – pusdienas.

Arī skolas mugursomas ar papildu kabatām ir lielisks risinājums gan maziem bērniem, gan pusaudžiem. Arvien vairāk modeļu ir atslēgu piekariņu turētājs, sānu kabata ūdens pudelei vai iekšējā kabata viedtālrunim un citai elektroniskai tehnikai. Pateicoties tam, ikvienu mugursomā salikto lietu var droši uzglabāt, un bērnam tajā ir vieglāk atrast meklēto.

Skolas mugursoma meitenēm un skolas mugursoma zēniem: modernas krāsas un dizains

Rūpējoties par visiem praktiskiem jautājumiem, nedrīkst aizmirst pašu svarīgāko: skolas mugursomai vispirms ir jāiepriecina bērns! Par laimi, apvienot funkcionalitāti ar labu dizainu ir vieglāk, nekā varētu šķist šodien. Starp modernajām meiteņu skolas mugursomām dominē rozā, purpursarkanā vai zilā pasteļtoņi. Modeļi ziedu vai leoparda apdrukā ir arī populāri.

Skolas mugursomas zēniem parasti tiek piedāvātas mierīgākās krāsās. Dominē zils, pelēks un zils. Joprojām modē ir arī klasiskais melnzaļais un haki militārais stils. Ja vēlaties, lai jūsu mazais to izbaudītu ilgāk un tajā pašā laikā priecātos par dizainu, laba ideja ir skolas mugursoma, kas izskatās kā kalnu mugursoma, mugursoma izdzīvošanas ceļojumiem vai sportiskā, pilsētas stilā.

Reklāmraksts sadarbībā ar WhitePress

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar