Jauniešu kamerkoris “Vecrīga” muzikāli apsveic Stīviju Vonderu dzimšanas dienā

Šodien, kad visa pasaule jau kā divus mēnešus ir spiesta būt mājās un ievērot likumā noteikto distancēšanos, arvien vairāk domas klejo atceroties tieši tās dienas, kad vēl visi varējām dziedāt, dejot un baudīt priekpilnos mirkļus kopā. Jauniešu kamerkoris Vecrīga nolēmuši uzmundrināt ikvienu pašizolācijā nomākto, kā arī sveikt pašu Stīviju Vonderu apaļajā 70. gadu jubilejā.

“Mūzika ir kā atsevišķa pasaule, kurā izmantoto valodu saprot jebkurā pasaules malā –– tā teicis mūsu korī iemīļotais mūziķis, komponists Stīvijs Vonders, tāpēc ar šo dziesmu vēlamies uzmundrināt klausītājus jebkurā pasaules malā un likt ļauties pozitīvām emocijām,” vēstī kora vadītāji Normunds Ķirsis un Santa Šillere.

Izpildītajā skaņdarbā “I Wish” pats Stīvijs Vonders atcerās savas jaunības dienas 1950. gadu sākumā, kad par spīti sarežģītajiem dzīves apstākļiem, viņš jūtas lieliski un gribētu atkal tajās atgriezties. Īpašs paldies par svaigo redzējumu komponistam Jānim Ķirsim, kura aranžējumā tapusi kora versija skaņdarbam.

Šis sveiciens veltīts ne tikai visiem mūzikas mīļotājiem, bet gan arī pašam Stīvijam Vonderam. “Tā nu sanāca, ka ierakstījām dziesmu un šajā pašā gadā Stīvijam aprit 70 gadi,” smejas kora dalībnieki, “Tā noteikti nav sagadīšanās! No visām viņa kompozīcijām, tieši šī mūsu korī ir visiemīļotākā. Mēs novēlam viņam labu veselību un tik pat radošu muzikālo ceļu arī turpmāk!”

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar