Izsludināta Dr. Paula Aldiņa piemiņas stipendija infektoloģijā

Lai godinātu Dr. Paula Aldiņa ieguldījumu infektoloģijas jomas attīstībā Latvijā un veicinātu tās tālāku izaugsmi, akadēmiskā vienība “Austrums” aicina medicīnas studentus un rezidentus pieteikties P. Aldiņa piemiņas stipendijai infektoloģijā. Viens tūkstotis eiro tiks piešķirti izcilam ar infekcijas slimībām saistītam pētnieciskam vai praktiskam darbam medicīnas, farmācijas vai sabiedrības veselības jomā.

Akadēmiskā vienība “Austrums” Dr. Paula Aldiņa piemiņas stipendiju infektoloģijā izveidoja šogad pēc viņa ģimenes ierosinājuma, godinot P. Aldiņa piemiņu un izcilo ieguldījumu infektoloģijas jomas attīstībā. Stipendijas izveide kļuva iespējama, pateicoties privātpersonām, kuras 2021. gada sākumā atsaucās “Austruma” un P. Aldiņa ģimenes aicinājumam ziedot stipendijas izveidei.

Pauls Aldiņš (1971 – 2020) bija Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts, Rīgas Stradiņa Universitātes Infektoloģijas katedras lektors, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes ilggadējs docētājs, viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, kā arī “Austrums” vecbiedrs un pirmais jaunietis, kurš tika uzņemts “Austrumā” pēc tā aktīvās darbības atjaunošanas Latvijā 1989. gada septembrī.

Stipendijas pretendentu pieteikumus līdz 2021. gada 10. oktobrim (ieskaitot) jānosūta uz e-pastu vecakais@austrums.lv (ar norādi “P. Aldiņa piemiņas stipendija”). Stipendijas nolikums: http://www.austrums.lv/par-mums/stipendijas.

Komisijas sastāvā, kas vērtēs pieteikumus, ir pieredzējuši un augstu vērtēti nozares profesionāļi: Doc., Dr. med. Aigars Reinis (Rīgas Stradiņa Universitātes Medicīnas fakultātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras docents, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Apvienotās laboratorijas atbildīgais ārsts, “Austrums” vecbiedrs), prof. Pēteris Stradiņš (Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra vadītājs, Rīgas Stradiņa Universitātes Medicīnas fakultātes Ķirurģijas katedras profesors, “Austrums” vecbiedrs), Mg.iur., LL.M. Mārtiņš Tarlaps (ZAB COBALT vecākais speciālists, “Austrums” vecbiedrs), Dr. med. Dina Aldiņa (ginekoloģe, dzemdību speciāliste), prof. Uga Dumpis (Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesors) un asoc.prof. Gunta Stūre (Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra “Latvijas Infektoloģijas centrs” 6. HIV/AIDS nodaļas vadītāja, Rīgas Stradiņa Universitātes Infektoloģijas katedras asociētā profesore, pētniece).

Ikviens var atbalstīt “Austrums” un Paula Aldiņa ģimenes izveidoto stipendijas fondu, pievienojot savu ziedojumu (Akadēmiskā vienība “Austrums”, konta Nr. LV63HABA0551042196599 AS Swedbank, ar norādi “Dr. Paula Aldiņa piemiņas stipendijas fonds”).

Par akadēmisko vienību “Austrums”: Trešā vecākā latviešu akadēmiskā mūža organizācija, ko 1883. gadā dibinājis Jānis Čakste un kas nav pārtraukusi darbību visā tās pastāvēšanas laikā. Draugu biedrība “Austrums” ir par Latvijas valstiskumu, demokrātiju, tradīcijām un tika radīta nacionālam, kultūras un sabiedriskam darbam. 

Foto:mf.lu.lv

TOP Komentāri

avatar