Žirafe Vakilija saka PALDIES!

Jūlijā no Austrijas atvestā žirafīte Vakilija saka sirsnīgu “PALDIES!” visiem tiem 50 draugiem, kas ar 25 EUR ziedojumiem viņai sagādāja gardu un, galvenais, veselīgu ikdienas maltīti. Akcija tika uzsākta žirafītes divu gadu dzimšanas dienā 9. augustā un kopumā savākti 1250 EUR. 25 eiro ir summa, kas nepieciešama, lai vienu dienu nodrošinātu Vakiliju ar trīs veidu īpašām barības granulām, lucernas pulveri un speciālām minerālu piedevām, ko viņa saņem papildus pamatbarībai –  kārklu zariem, lucernas sienam un auzām. 

Vakilija, protams, ar nepacietību gaida arī citu labvēļu atbalstu, jo arī ikdienas pusdienas kļūst par svētku mielastu, ja tās, kaut neklātienē, bet gatavojis kāds konkrēts cilvēks, ģimene vai uzņēmums. Ziedojumi tiek reģistrēti ienākošā secībā, atbilstoši kurai, katrs ziedotājs neklātienē baro žirafi noteiktā dienā. Piemēram, 7. septembrī – SIA Daba T, 8. septembrī – Meļinovska Ingūna. Konkrētā “barotāja” vārds lasāms arī uz stenda pie Vakilijas aploka un Rīgas zoodārza mājas lapas sadaļā “Atbalsti”, kur meklējami arī ziedošanas nosacījumi un konta numurs. https://rigazoo.lv/lv/atbalsti/ziedo-zirafei-vakilijai 

Šmidingas zoodārzā Austrijā dzimusī žirafe Vakilija ar SIA “Latvijas Mobilais Telefons” atbalstu uz Rīgu atceļoja 22. jūlijā un savu divu gadu dzimšanas dienu nosvinēja līdzās 14 gadus vecajam Rīgas zoodārza žirafu puisim Kimi. https://rigazoo.lv/lv/jaunumi/zoodarza-jaunumi/no-austrijas-ieradusies-zirafe-vakilija-695. Jaunā iemītniece jau iepazinusi savus kopējus un nu saulainās dienās jau reizēm iziet lielajā žirafu aplokā, kaut daudz drošāk jūtās nojumē pie Žirafu mājas, kur nebaidās arī no apmeklētāju rosīšanās. 

Žirafu barošana zooloģiskajos dārzos ir visai specifiska. To pamatbarība ir kārklu zari un miza, kā arī lucernas siens. Papildus tiek dotas trīs veidu barības granulas (kopumā 3,8 kg dienā), kuras piegādā specializēti zoodārzu dzīvnieku barības ražošanas  uzņēmumi Rietumeiropā. Pie tam, nepieaugušām žirafēm, kāda ir Vakilija, paredzēti citi, īpaši barības granulu veidi, kuru ražošanas izmaksas, ņemot vērā nelielo pieprasījumu, ir visai augstas. Granulu porcija tiek papildināta ar “Josera” minerālu piedevām un lucernas pulveri vai granulām. Vēl žirafīte ik dienu saņem arī īpaši sagatavotu placinātu un pilngraudu auzu porciju. Zāle, augļi un dārzeņi satur pārāk daudz ūdens un žirafēm var izraisīt gremošanas problēmas.   

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar