Grupa «Menuets» aicina uz koncertu «IMANTAM KALNIŅAM 80» Neikenkalnā

Turpinot svinēt šā gada gaviļnieka – izcilā komponista Imanta Kalniņa – 80 gadu jubileju, 27.augustā plkst.19 Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos ar Imanta Kalniņa skaistāko dziesmu programmu viesosies leģendārā grupa «Menuets», kura pirms dažiem gadiem svinēja savu 50 gadu jubileju.

Koncertā skanēs skaistākās un populārākās «Menueta» dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: «Viņi dejoja vienu vasaru», «Alvas zaldātiņi», «Dzeguzes balss», «Balāde par Johanu», «Dziesma, ar ko tu sācies», «Četri balti krekli» u.c.

Nozīmīgu vietu Imanta Kalniņa komponista daiļradē ieņem viņa sadarbība ar brāli – dzejnieku Viku (Viktoru Kalniņu), kurš savu apaļo jubileju svinēja pirms diviem gadiem: jau 60.gadu beigās Liepājas teātris iestudēja izrādes «Princis un ubaga zēns» (1968) un «Trīs musketieri» (1969) ar Imanta Kalniņa un Viktora Kalniņa dziesmām; Viks ir libreta autors Im. Kalniņa rokoperai «Ei, jūs tur!». Sadarbojoties abiem brāļiem, tapusi ne viena vien populāra dziesma, kas skanēs arī šajā vakarā.

Grupā «Menuets» aizvien muzicē viss «zelta sastāvs»: Adrians Kukuvass, Raimonds Bartaševics, Juris Kulakovs, Inese Pabērza, Baiba Jagere, Juris un Leons Sējāni, kā arī Ikars Ruņģis.

Atgādināsim, ka Neikenkalns ir vieta, kur aizsākusies viena no apbrīnotākajām latviešu tautas tradīcijām – Dziesmu svētki, un pašlaik šeit atrodas unikālā Neikenkalna dabas koncertzāle, kas izceļ Dikļu kultūrvēsturisko nozīmi kā Dziesmu svētku tradīcijas pirmsākumu. Kā liecina vēsturiskie fakti, pirmie latviešu dziedāšanas svētki 1864.gada vasarā notika Dikļos. Svētku organizators bija Juris Neikens – ievērojams literāts, skolotājs un mācītājs. Viņš Dikļos bija sapulcinājis sešus korus ar 120 dziedātājiem no tuvējiem Vidzemes pagastiem. Pakalns, uz kura dziedāja kori, vēlāk ieguva Neikenkalna nosaukumu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
duelodo Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
duelodo
Viesis
duelodo