Grilēta siera un jauno kartupeļu salāti

Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko:  dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. 

 

“Es šajos Līgo svētkos iesaku pamēģināt veģetāros grila ēdienus. Veģetārie grila ēdieni ir pavisam vienkārši, toties versiju – miljons un viena. Grilēt var visu, sākot ar sieriem – halumi, tofu un dažādām vegāniem piemērotām versijām – līdz dārzeņiem. Piedāvāju recepti, kuru pagatavojot, noteikti to nenožēlosiet un savu svētku galdu atsvaidzināsiet ar ko nebijušu,” iesaka Signe Meirāne.

Grilēta siera un jauno kartupeļu salāti  (40 min / 4 pers.)

Nepieciešams:
300 g grilēšanai piemērota ķimeņu siera 2 cm biezās šķēlēs;
50 g mazu kartupelīšu;
2 gatavi, bet stingri avokado palielos gabalos;
400 g mazu gurķu palielos gabalos;
1 tējk. Dižonas sinepju;
neliela saujiņa diļļu;
30 ml Extra Virgin olīveļļas;
jūras sāls pēc garšas;
svaigi malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāri vai notvaicē kartupelīšus. Kad tie gatavi, atdzesē. Tikmēr sakarsē grilu un, kad tas karsts, liec virsū sieru un grilē no abām pusēm. Kad gatavs, liec uz dēlīša un ļauj nedaudz atdzist, lai varētu to sagriezt. Protams, var cept arī pannā. Bļodā liec kartupeļus, avokado, gurķi, sinepes, dilles, eļļu, sāli un piparus, visu samaisi. Kad siers padzisis, sagriez to, pievieno salātiem, viegli iecilā un pasniedz.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar