Garneles uz grila
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku.
Normunds Baranovskis Līgo svētkos galdā šogad cels zivju produktus un iesaka to darīt arī jums. “Garneles ir viena no visiecienītākajām uzkodām uz grila. Tās vislabāk iemarinēt pesto, saldskābā vai saldā čili mērcē. Lai arī cukurotās marinādes nav labākās gatavošanai uz grila, jo tās mēdz piedegt, garnelēm vai citām jūras veltēm tās būs ideālas. Garneles gatavojas aptuveni trīs minūtes. Iespēju un variāciju, kā gatavot jūras veltes uz grila, ir ļoti daudz. Lai visiem saulaini un gardi svētki!” novēl Rimi Gardēdis.
Garneles uz grila (30 min / 2 pers.)
Nepieciešams:
20 nevārītas garneles ar galvu;
1 iepakojums Pancetta bekona
2 ēd. k. kļavu sīrupa.
Pagatavošana:
Garnelēm notīri tikai astes daļu, pārgriežot ar šķērēm muguras pusē čaulu un noņemot to, galvu atstāj klāt. Attīrītās garneles iecilā pesto marinādē un katru asti ietin plānā bekona šķēlē. Pārlej ar kļavu sīrupu, lai balansētu bekona radīto sāļumu. Cep uz sakarsētām grila restēm ne ilgāk kā 3–5 minūtes.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri