“Gandrīz ideālās vakariņās” satiksies Latvijas patrioti

Šonedēļ “Gandrīz ideālās vakariņās” ēdienus gatavos un viesus uzņems personības, kuras ikdienā nes Latvijas vārdu pasaulē. Uz vakariņām pulcēsies bijusī kamaniņu braucēja Ulla Zirne, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja direktore Liene Johansone, kordiriģents Jurģis Cābulis un Latvijas Lepnuma balvas ieguvējs Edijs Pipars. 

Nedēļa iesāksies pie labdarības organizācijas “Palīdzēsim viens otram” vadītāja un “Latvijas Lepnuma” balvas ieguvēja Edija Pipara. Viņš sevi sauc par ļoti vienkāršu cilvēku un arī ēdieni, kurus viņš pasniegs saviem viesiem, būs latviski un ļoti tradicionāli – ķilavmaizītes, kartupeļu biezenis ar kotletēm un plānās pankūkas. Bet, izklaidējot viesus, Edijs piedāvās katram sagatavot kādu unikālu un svētkiem noderīgu galda dekoru.

Otrdienas namamāte būs vairāku olimpisko spēļu dalībniece, bijusī kamaniņu braucēja un dizainere Ulla Zirne. Viņa seko līdzi tam, ko un kā labāk ēst, un viņas uzskati atspoguļosies arī viesiem gatavotajā cienastā. Turklāt veselīgos ēdienus papildinās labumi no viņas mammas un krustmātes pagraba.

Trešajā nedēļas vakarā viesus ar “Exel” programmas precizitāti uzņems Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vadītāja Liene Johansone. Viņas vakariņas būs unikālas, sākot no receptēm, kuras atrastas muzeja krājumos esošajās grāmatās, un beidzot ar traukiem, no kuriem katram šķīvim un tasītei būs īpašs stāsts.

Svētku nedēļa noslēgsies diriģenta, pedagoga un Lielās Mūzikas balvas ieguvēja Jurģa Cābuļa mājās. Arī Jurģa vakariņas būs latviskas, bet ar pasaules elpu, piedāvājot viesiem arī eksotiskus papildinājumus šajā nedēļā tik ierastajiem kartupeļiem. Bet izklaide būs patiesi latviska, skanīga un izcili kvalitatīva.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar