Folkloras kopa “Tarkšķi” aicina – “Sadziedāsim?”

Folkloras kopa “Tarkšķi” elektroniski izdod jaunu albumu “Sadziedam?”, kurā grupas jaunākā paaudze – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni iedziedājušas tautā zināmas un iemīļotas latviešu tautasdziesmas, piemēram, “Maza, maza meitenīte”, “Aiz kalniņa dūmi kūp”, “Baltu pupu iestādīju” un vēl 9 citas dziesmas. Dziesmas aranžējusi folkloras kopas vadītāja Kristīne Karele, dziesmu pavadījumos dzirdami tautas instrumenti – kokle, vijoles, mandolīnas, base, akordeons. 

Kā jauks un noderīgs papildinājums 12 dziesmām ir pievienotie dziesmu pavadījumi jeb karaoke versijas, kas īpaši šajā ierobežojumu laikā var tikt izmantotas muzicējot mājās vai mūzikas stundās bērnudārzos vai skolās, iekļaujot šīs dziesmas folkloras kopu vai vokālo ansambļu repertuārā.

Folkloras kopā “Tarkšķi” darbojas bērni vecumā no 2 – 18 gadiem, īpaši klausītāju iecienīta ir “Tarkšķu” mandolīnistu grupa, kas atjaunojusi senās šī interesantā instrumenta kopmuzicēšanas tradīcijas Iecavā. 

Albums “Sadziedāsim?” no 15.novembra pieejams Spotify, Youtube, Apple Music un citās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Albuma “Sadziedāsim?” ieraksti veikti studijā “Lauska” Kaspara Bārbala vadībā, ierakstus līdzfinansējusi Amerikas Latviešu asociācija. 

Vāka foto: Sandis Karelis 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar