eID karti kā obligātu personas dokumentu ieviesīs pakāpeniski

Personām, kurām līdz šī gada 30.aprīlim ir izsniegta tikai pase, eID karte būs obligāta tad, kad beigsies pases derīguma termiņš. Šādas izmaiņas līdzšinējā regulējumā paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā trešdien, 15.februārī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Ar grozījumiem personām, kas sasniegušas 15 gadu vecumu, paredzēts noteikt pienākumu personas apliecību saņemt līdz ar pases lietošanas derīguma beigu iestāšanos. Ja persona vēlēsies saņemt arī pasi, to varēs izsniegt, ja tai iepriekš jau ir bijusi personas apliecība.

“Tādējādi personas apliecības jeb eID kartes kā obligāta personu apliecinoša dokumenta ieviešana notiks pakāpeniski, nenosakot konkrētu datumu, kā tas bija paredzēts līdz šim,” pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Līdz šim bija plānots, ka no šī gada 1.maija iedzīvotājiem eID karte ir obligāts personu apliecinošs dokuments. Likuma izmaiņas rosinātas, jo patlaban ir apgrūtināta dokumentu formēšana ļoti lielā cilvēku skaita pieplūduma dēļ ierobežotā laikā, norādīts likumprojekta anotācijā.

Valsts pārvaldes komisija lūgs likumprojektu iekļaut Saeimas 16.februāra sēdes darba kārtībā un noteikt tam steidzamību, informē Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja.

Attēls: ilustratīvs (pmlp.gov.lv)

TOP Komentāri

avatar