Dziesminiece Guna Grote – Majore publicē dziesmu “Tu neesi viens”

Šajā laikā, kad visi pārsvarā atrodas mājās, dziesminieki ikdienas pienākumus pildot, iemanās sacerēt jaunas dziesmas un arī senākām muzikālajām kompozīcijām rast atsaucīgas ausis, lai tās taptu arī vizualizētas. Dziesma ar vizuālu noformējumu tapusi arī dziesminiecei Gunai Grotei – Majorei. Šis skaņdarbs ir domāts arī kā mierinājums mums ikvienam.

Guna stāsta: “Dziesma “Tu neesi viens” sacerēta pirms apmēram 16 gadiem. Tad darbojos Bērnu fonda organizētajās nometnēs bērniem ar īpašām vajadzībām ar tādu pašu nosaukumu – “Tu neesi viens”. Dziesma ir par mīlestību, par spēku, par to, ka pat , ja liekas, ka nevaram, tad tomēr varam, varam – savādāk. Ar lielu mīlestību un ticību varam pat lidot.”

Mūziķe par savām mūzikas gaitām izsakās šādi: “No bērnības atceros, ka mamma dziedāja, lai gan nav liela dziedātāja, bet es viņai prasījusi, lai padzied ko skumīgu. Mammas mamma – mana vecmāmiņa gan bija liela dziedātāja un lika katrai mazmeitai kādu tautas dziesmu nodziedāt. Es arī laikam daudz dziedāju, jau bērnu dārzā esot citiem bērniem mācījusi brāļu Ziemeļu “Uzsniga sniedziņš balts”. Viņu koncertu Cēsīs atceros kā ko īpašu.

Mūziku neesmu varējusi līdz galam saprast skolās, bet tā man ir tik tuva bijusi dzīvē, brīžiem pat kā mierinājums un labs draugs.

Ģitāru sāku apgūt jaunieša vecumā, ap 16 gadiem gan pašmācības ceļā, gan nedaudz Cēsu bērnu un jauniešu interešu centrā. Sākumā pašai nemaz tāds riktīgs instruments nebija. Zaļo ģitāru 2004.gadā atvedu no Īrijas. Tas ir vesels stāsts un šim instrumentam ir jau vēsture.

Dziesmas sāku sacerēt, jo tā bija vieglāk iemācīties ģitāras akordus. Dziesmas vispār ir diezgan daudz, bet vēl slīpējamas, audzējamas, daudzas vēl melnrakstu stadijā.

Tajā laikā arī sacerēju veltījumu Cēsīm 800.gadu jubilejā un pirmo reizi mūžā uzstājos uz lielās skatuves.

Ilgu laiku ģitāru spēlēju tikai mājās, pirms kāda laiciņa atkal atsāku iet ar to cilvēkos un muzicēt, piedalīties dažādos pasākumos, konkursos – “Ģitāristu sesijā” Madonā, “Sudraba kaijā” Salacgrīvas novadā, “Bardu rudenī” 2019.gadā un šī gada marta sākumā “Austras dienās” “Jauno dziesminieku konkursā” pat ieguvu iespēju ierakstīt dziesmu, ko gan vēl neesmu paguvusi izdarīt, sakarā ar visu šobrīd notiekošo.

Pirms 3 gadiem iestājos korī “Pernigele” – šī “muzikālā ģimene” mani daudz uzmundrinājuši un iedvesmojuši turpināt muzicēt, kā arī daudzie fantastiskie cilvēki, ko izdevies satikt un iepazīt koncertos, konkursos un , protams, visi tuvie un mīļie, kuriem patīk, ka dziedu.”

Teksta video veidoja režisore Inga Nestere.

Foto: Jasmīne Majore

TOP Komentāri

avatar