Dons Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā iegūst 16. vietu

Dziedātājs Dons sestdien, 11. maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās “Malmo Arena” Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16. vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo.

Paldies par atbalstu visiem, kuri nobalsoja par Latviju un tiem, kuri turēja īkšķus. Ir paveikts milzīgs darbs un esmu gandarīts ar paveikto. Šīs divas nedēļas Zviedrijā bija kā lielisks piedzīvojums un milzīga pieredze, ko atcerēšos visu mūžu, taču tagad būšu priecīgs doties mājās, atpūsties un uzkrāt spēkus nākamajiem dzīves izaicinājumiem ,” atzina Dons.

Delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš padarīto vērtēja pozitīvi: “Domāju, ka uz šo konkursu varam atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem pelnīti atgriezāmies konkursa finālā. Uzskatu, ka panākums nav nejaušība, bet komandas, atbalstītāju un galvenokārt paša Dona rūpīga darba rezultāts. Paldies konkursa organizatoriem un it īpaši visiem, kuri par mums nobalsoja vai kā citādi mūs atbalstīja.”

Noskaidrots, ka konkursa pusfinālā Dons 16 valstu konkurencē ierindojies septītajā vietā. Gan pusfinālā, gan finālā Latvijas skatītāji maksimālo punktu skaitu 12 punktus piešķīruši Igaunijas pārstāvjiem “5miinust” un “Puuluup”. Latvijas žūrija konkursa finālā 12 punktus piešķīra Šveicietim Nemo, kurš kļuva par konkursa uzvarētāju.

Latvijas pārstāvis finālā sacentās ar 24 Eiropas valstu dalībnieku dziesmām. Īsi pirms fināla noskaidrojās, ka Nīderlande tiek izslēgta no šīgada konkursa par uzvedības normu pārkāpumiem.

Dziedātājs Dons ar dziesmu Hollow” 10. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa Supernova 2024” uzvarētāju, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Foto: EBU 

TOP Komentāri

avatar