“Citi zēni” devušies uz Eirovīziju Itālijā

Grupa “Citi zēni” šodien, 29. aprīlī, aizlidojusi uz Turīnu Itālijā, kur pārstāvēs Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Pirmais mēģinājums gaidāms jau rīt, 30. aprīlī, uzstāšanās pusfinālā – 10. maijā.

Lai uzmundrinātu un vēlētu panākumus “Citiem zēniem” un Latvijas Eirovīzijas delegācijai, starptautiskajā lidostā “Rīga” pulcējās grupas atbalstītāji.

Uzrunā Itālijas vēstnieks Latvijā Alessandro Monti teica: “Priecājos, ka Latviju pārstāvēs priecīga un pozitīva grupa – humors un prieks itāļiem patīk, tas ir tas, kas mūs vieno! Mūziķu papildu pievienotā vērtība ir tā, ka viņi caur joku un viegli runā par nopietnām tēmām. Novēlu būt pašiem un izbaudīt! Lai izdodas Latviju prezentēt vislabākajā veidā!”

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede vēlēja: “Latvija ir izvēlējusies patiesi jaudīgu grupu, kas šogad pārstāvēs mūs Eirovīzijā. Parādiet savu jaudu un spēku, izmantojiet iespējas un visu, ko piedāvā Eiropas lielākā mūzikas skatuve. Gaidām uzstāšanos finālā! Daudz veiksmes!”

Jautāti, kā pēc uzvaras LTV konkursā “Supernova” mainījuši priekšnesumu, “Citi zēni” norādīja: “Esam saglabājuši enerģiju, bet visu pārējo mainījuši – Eirovīzijā priekšnesums būs citādāks, bet vēl jaudīgāks! Tā būs traka pieredze, ko atcerēsimies visa mūža garumā. Gaidām finālu!” Grupa piebilst: “Esam latviešu puikas – katrs no savas Latvijas malas. Iesmejam par lietām, bet davu darbu darām nopietni.”

Zaļākas un videi draudzīgākas pasaules vēstījums nav tikai dziesmas “Eat Your Salad” vārdi, bet arī “Citu zēnu” pārliecība. Pasākumā mūziķi enerģijai un spēkam gatavoja pašu izdomātu smūtiju.

Cits smūtijs” recepte: pulverī samaļ auzu pārslas un dažādu riekstu miksli, pielej sojas pienu, pievieno saldētas ogas (zemenes, mellenes u.c.), banānu, nedaudz kanēli un piparmētras lapu. Var izvēlēties arī svaigas ogas, bet tad jāpievieno ledus. Visas sastāvdaļas sablenderē. Uz veselību!

Grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad” 12. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls – 14. maijā.

Grupas “Citi zēni” sastāvā ir Jānis Pētersons (vokāls), Dagnis Roziņš (vokāls un saksofons), Reinis Višķeris (taustiņinstrumenti), Krišjānis Ozols (ģitāra), Roberts Memmēns (bass) un Toms Kagainis (bungas).

Latvijas Televīzijai ir gods un lepnums jau 22. reizi ne tikai nodrošināt Latvijas mākslinieku dalību Eirovīzijā, bet arī pārraidīt un pie TV ekrāniem pulcēt gada lielākā Eiropas mūzikas notikuma skatītājus.

Raidījums “Eirovīzija. Citi zēni” – 10. maijā plkst. 21.10, “Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss. Pirmais pusfināls. Tiešraide no Turīnas” – 10. maijā plkst. 22.00 LTV1 un REplay.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar