“Carousel” aizvadījuši otro mēģinājumu, gatavojoties Eirovīzijai

Šodien Telavivā grupa “Carousel” aizvadījusi otro mēģinājumu, gatavojoties 64. starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. Turpinot pilnveidot dziesmas “That Night” priekšnesumu, īpaša uzmanība tika pievērsta kameru darbam un gaismu šovam, lai TV tiešraidē viss izdotos tieši tā, kā iecerēts. Skatuves priekšnesumu Latvijas dziesmai starptautiskajā konkursā šogad veido divi Eirovīzijas “drēbi” labi iepazinuši producenti un režisori no Zviedrijas – Rennijs Miro un Filips Adamo.

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka ar katru mēģinājumu esam aizvien tuvāk mūsu iecerētajam skatuves priekšnesumam. Ļoti novērtējam mūsu komandas ieguldīto darbu – paldies, ka esat ar mums!” – grupas sajūtas pēc šodienas mēģinājuma atklāja “Carousel” soliste Sabīne Žuga.

Pirms konkursa dziesmu priekšnesumi tiek parādīti TV ekrānos un tos pirmo reizi ierauga starptautiskā žūrija, katrai dalībvalstij mēģinājumos tiek dotas aptuveni 40 minūtes laika, lai trīs reizes izmēģinātu savu skatuves priekšnesmu un ar Eirovīzijas TV producentu komandu apspriestu nepieciešamās izmaiņas, uzlabojumus un tamlīdzīgi. Pēc mēģinājuma “Carousel” piedalījās preses konferencē un sniedza individuālās intervijas dažādu valstu medijiem.  15.maijā, dienu pirms sava pusfināla, Latvijas pārstāvji aizvadīs vēl divus ģenerālmēģinājumus. Otro no tiem trešdienas vakarā vērtēs starptautiskā žūrija, kuras sastāvā ir mūzikas industrijas eksperti no 41 dalībvalsts. Šīs žūrijas balsojums dos 50% no kopējā punktu skaita. Pēc tam 16. maijā sekos vēl tikai viens ģenerālmēģinājums, kurā “Carousel” varēs sagatavoties svarīgajam startam vērienīgākajā TV tiešraidē pasaulē.

Eirovīzijas 1. pusfināls LTV1 būs skatāms 14. maijā pulksten 22:00, bet 2. pusfināls ar Latvijas pārstāvju “Carousel” uzstāšanos – 16. maijā pulksten 22:00. Latvijas pārstāvjiem savā pusfinālā būs jākonkurē ar Šveices, Albānijas, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Rumānijas, Horvātijas, Dānijas, Armēnijas, Lietuvas un Maltas pārstāvjiem.

Mūziķu skatuves tērpi šogad tapuši sadarbībā ar Latvijas dizaineri Līgu Bangu. Priekšnesuma laikā uz skatuves būs redzama tikai grupa “Carousel” – soliste Sabīne Žuga, ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Mareks Logins, taču “That Night” izpildīšanā piedalās arī bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja. Tāpat Latvijas komandā strādā skaņu režisors Aleksandrs Volks, kurš palīdzējis tapt “Carousel” drīzumā gaidāmajam debijas EP albumam.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar