Būs skatāma “Zvaigzne austrumos” izstāde “Pieci zvaigznes gadi”

Jau pavisam drīz no 24. novembra – 9. decembrim t/c “Domina Shopping” būs apskatāma labdarības akcijas “Zvaigzne austrumos” izstāde “Pieci zvaigznes gadi”, kas atspoguļo akcijas “Zvaigzne austrumos” darbību pēdējo piecu gadu laikā. Šī izstāde ir kā retrospektīva – vēstures liecība labiem darbiem, kas padara priecīgu gan devēju, gan saņēmēju, un ir kā atgādinājums, ka nepieciešams pavisam maz, lai prieks būtu liels un tiktu aizsniegti tie, kas atrodas ārpus pazīstamā un ierastā robežām. 

Došanas – saņemšanas priekam nav tautību, rasu un reliģskās robežas. Tur pazūd “mēs” un viņi” vai “svešie” robežšķirtne. Pār Tuvo Austrumu debesīm, kas ir pilnas kara dārdiem, dūmiem un bezcerības, mirdz “Zvaigzne austrumos”, dāvājot prieku karadarbībā cietušiem sīriešu un irākiešu bērniem, kuri patvērumu raduši Jordānijā, Sudānas konfliktā cietušiem bērniem Ēģiptē, trūkumcietējiem – ielu bērniem Indijā un Gruzijas – Krievijas konfliktā cietušajiem bērniem. 

Bērnu emocijas savos darbos ir iemūžinājuši Latvijā ievērību guvušie fotogrāfi Billijs Locs un Andris Sproģis, kuri, laikā no 2014. – 2019. gadam, devās piedzīvot dāvanu izdalīšanas prieku uz Ēģipti, Jordāniju, Indiju un Gruziju. 

Izstādes noslēguma dienā – 9. decembrī pl. 14.00 izstādes apmeklētājus iepriecinās mūziķis Aivars Konutis, bet savā pieredzē dalīsies labdarības akcijas “Zvaigzne austrumos” vadītājs Pēteris Eisāns. 

Savukārt, 30. novembrī no pl. 16.00 – 18.00 t/c “Domina Shopping” norisināsies kastīšu apdarināšnas meistarklase bērniem, kad profesionālas gleznotājas pavadībā, kastītes varēs pārvērst īstos mākslas darbos. Kastītes pēc tam varēs ņemt līdzi uz mājām, lai tajās ieliktu mīļas lietiņas bērniem un nosūtītu uz karstajiem pasaules punktiem sadarbībā ar “Zvaigzne austrumos”. . Biedrība „Baltic Global Initiative” jau sesto gadu īsteno labdarības akciju “Zvaigzne austrumos”, kuras ietvaros aicina sagatavot kurpju kastēs iesaiņotas dāvaniņas karadarbībā un trūkumā cietušiem bērniem pasaules karstajos punktos. Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) datiem pasaulē ir vairāk nekā 10 miljoni bērnu, kas karadarbības dēļ palikuši bez mājām un liela daļa arī bez vecākiem. Savukārt milijoniem bērnu dzīvo lielā nabadzībā. 

“Zvaignze austrumos” pa šiem gadiem ir paplašinājusi savu darbības sfēru. Uz Jordāniju devušās gan sertificētas protēžu speciālistes – Dina Grīnberga un Keitija Lezervuda, lai sniegtu karā traumētiem cilvēkiem iespēju atkal staigāt uz divām kājām – šādu iespēju saņēma 10 cilvēki, gan mūzikas terapeite – Keitija Rosa. 

Tāpat ir paplašinājies arī mūsu atbalstītāju loks – to skaitā ir ne tikai privātpersonas, bet arī uzņēmumi un dažādi mediju kanāli, to skaitā StarFM, “Jauda-koks”, “Alejas projekti. Ainavu būve”, “Scafoteam” u.c. 

Savu atbalstu akcijai ir snieguši daudzi cilvēki no Latvijas un Baltijas valstīm, tai skaitā tādas sabiedrībā zināmas personas kā Vaira Vīķe-Freiberga, Kārlis Auškāps, Vita Baļčunaite, Rēzija Kalniņa, Kārlis Kazāks, Ēriks Ešenvalds, Gundars Rēders, Ivars Kalviņš, Māris Bičevskis, Zbigņevs Stankēvičs, Jānis Vanags, Mārtiņš Kapickis un citi. Piecu gadu laikā bēgļu pagaidu patvēruma vietās bērniem tika nogādātas ap 18 000 kurpju kastē iesaiņotas dāvaniņas. 

Mēs katrs vismaz reizi mūžā esam bijuš kādam par atbalstu, iedrošinājumu un iepriecinājumu. Tajos brīžos ir bijis gandarījums redzēt, ka palīdzot, kāda cilvēka dzīvē iespīd cerības stars. Un mēs noteikti atceramies tos mirkļus, kad kāds ir palīdzējis mums. Arī “Zvaigzne austrumos” ir veids, kā izstiept palīdzīgu roku un sajust iepriecinājumu, ka pateicoties Tev, kādam dzīves ceļā iespīdējis gaišs cerības stars. 

Zvaigžņu ceļs aizvien turpinās un arī Tu tajā vari atstāt savu pēdu nospiedumu… 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar