Bumbieru un karameļu sangrija
Kaut gan šogad Latvija tika lutināta ar netipiski siltu rudeni, ir pienācis drēgns un lietains laiks. Lai padarītu ikdienu siltāku un krāsaināku vai mājas viesībās iepriecinātu draugus ar neparastiem dzērieniem, „AlkOutlet” piedāvā ekskluzīvu alkoholisko kokteiļa recepti.
Bumbieru un karameļu sangrija
Sastāvdaļas (6 personām)
1 pudele sausā baltvīna (750 ml, piemēram, Sauvignon blanc)
2 pudeles bumbieru sidra (660 ml)
6 nelieli bumbieri (600 g)
Sula no ¼ citrona
6–8 timiāna zariņi
4 ēdamk. karameļu mērces (pirktas vai pašgatavotas*)
Ledus (pēc vajadzības)
Pagatavošana
Bumbierus nomazgā, izņem serdes un pašus sagriež smalkās strēmelītēs. Apslaka ar citrona sulu, pievieno karameļu mērci, apmaisa un liek lielā krūkā. Pielej baltvīnu, sidru un visu samaisa. Pievieno timiāna zariņus un liek ledusskapī nostāvēties 2–6 stundas. Bauda atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot ledu.
* Karameļu mērce
100 g baltā cukura
100 ml saldā krējuma
Cukuru kausē katliņā ar biezu dibenu līdz dzintara krāsai. Pielej saldo krējumu (krējums uzreiz sāks burbuļot, jo cukurs būs ļoti karsts, tāpēc jālej uzmanīgi), samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Foto:publicitātes
TOP Komentāri