Bumbieru un karameļu sangrija

Kaut gan šogad Latvija tika lutināta ar netipiski siltu rudeni, ir pienācis drēgns un lietains laiks. Lai padarītu ikdienu siltāku un krāsaināku vai mājas viesībās iepriecinātu draugus ar neparastiem dzērieniem, „AlkOutlet” piedāvā ekskluzīvu alkoholisko kokteiļa recepti.

Bumbieru un karameļu sangrija

Sastāvdaļas (6 personām)

1 pudele sausā baltvīna (750 ml, piemēram, Sauvignon blanc)

2 pudeles bumbieru sidra (660 ml)

6 nelieli bumbieri (600 g)

Sula no ¼ citrona

6–8 timiāna zariņi

4 ēdamk. karameļu mērces (pirktas vai pašgatavotas*)

Ledus (pēc vajadzības)

Pagatavošana

Bumbierus nomazgā, izņem serdes un pašus sagriež smalkās strēmelītēs. Apslaka ar citrona sulu, pievieno karameļu mērci, apmaisa un liek lielā krūkā. Pielej baltvīnu, sidru un visu samaisa. Pievieno timiāna zariņus un liek ledusskapī nostāvēties 2–6 stundas. Bauda atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot ledu.

* Karameļu mērce

100 g baltā cukura

100 ml saldā krējuma

Cukuru kausē katliņā ar biezu dibenu līdz dzintara krāsai. Pielej saldo krējumu (krējums uzreiz sāks burbuļot, jo cukurs būs ļoti karsts, tāpēc jālej uzmanīgi), samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar