Bukmeikeri prognozē: degvielas cenu kritums nav gaidāms tuvākajā laikā

Jau nepilnus sešus mēnešus autovadītājiem Latvijā ir jāsadzīvo ar regulāru degvielas cenu kāpumu. Lai arī pēdējā laikā dažādu ārējo apstākļu dēļ, piemēram, biržas cenu kāpums, ģeopolitiskā situācija, degvielas cenas kļuvušas nedaudz zemākas, Betsafe neprognozē būtisku situācijas uzlabojumu līdz vasaras izskaņai. 

Degvielas cenu svārstības bija novērojamas jau gada sākumā, taču būtisks cenu kāpums sākās drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā – Eiropas Savienība palielināja sankcijas agresoriem un reizē pieauga jēlnaftas cenas. Latvijā degvielas cenas sāka augt pakāpeniski un augstāko punktu sasniedza 17. jūnijā, kad 95. markas benzīns maksāja 2.134 eiro par litru, savukārt dīzelis maksāja 2.124 eiro litrā. Jūnijā vidēji degvielas cena bija par 60.3% augstāka nekā pirms gada.

Jūlijs nāca ar labām ziņām autovadītājiem, jo degvielas cenas pamazām sāka kristies. Mēneša laikā 95. markas benzīns samazinājās par aptuveni 0.25 centiem, savukārt dīzeļdegvielas cenas saruka par aptuveni 0.26 centiem. 

Pašreiz visās Latvijas degvielas uzpildes stacijās 95. markas benzīns maksā nedaudz vairāk par 1.83 eiro litrā, savukārt dīzeļdegvielas cena svārstās zem 1.78 eiro litrā sliekšņa.

“Ar 57% iespējamību prognozējam, ka rudenī degvielas cenu kritums nav sagaidāms un, ka rudens pirmajā dienā cena par vienu degvielas litru 95. markas benzīnam būs virs 1.80 eiro litrā, savukārt iespējamība, ka degvielas cena būs zemāka ir vien 43%. Tāpat, 1. septembrī sāksies jaunais mācību gads, kas nozīmē lielāku satiksmes intensitāti pilsētās un sastrēgumus darba dienu rītos. Tas nozīmē, ka degviela patērēsies vairāk un cilvēki joprojām būs spiesti maksāt ievērojami lielas summas pilnas degvielas bākas piepildīšanai, neatkarīgi no degvielas cenas litrā,” komentē Betsafe pārstāve. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar