Auzu vafeles ar ogām

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!

Auzu vafeles ar ogām

Gatavošanas laiks 20 min +20 min mīklas nogatavināšanai

Sastāvdaļas (4 porcijām)

150 g kviešu miltu

90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu

2 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. malta kanēļa

šķipsniņa sāls

1 ēdamk. brūnā cukura

250 ml piena

2 olas

3 ēdamk. rapšu eļļas

Mērcei:

300 g grieķu jogurta

2 ēdamk. medus

100 g maskarpone siera

ogas rotāšanai

Pagatavošana

  1. Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.

  2. Gatavojiet mērci – saputojiet jogurtu ar maskarpone sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).

  3. Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām un pasniedziet kopā ar mērci.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar