“Attīstībai/Par!”, “PROGRESĪVIE” Rīgas domes vēlēšanu sarakstu iesniedz pirmie

 “Attīstībai/Par!”, “PROGRESĪVIE” (AP!/PRO) otrdien, 14. jūlijā kā pirmie iesniedza savu kopīgo vēlēšanu sarakstu un programmu Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijā.

 AP!/PRO Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās sevi piesaka kā modernu pārmaiņu spēku, kas apvieno četras partijas, kā arī bezpartejiskus apkaimju aktīvistus un nozaru profesionāļus. Viņi visi kopā vēlas veidot Rīgu par sakārtotu, atvērtu, zaļu un cilvēkiem draudzīgu Ziemeļeiropas metropoli.

“Esmu gandarīts, ka valstī beigusies ārkārtējā situācija, kas dod iespēju rīkot ārkārtas vēlēšanas. Vienlaikus ārkārtas stāvoklis uz Rīgas ielām, ietvēm un tiltiem turpinās jau gadiem. To pašu var teikt arī par citām galvaspilsētas saimniecības jomām. Rīgai nepieciešams restarts!” – tā uzsver uzņēmējs un AP!/PRO Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis.

“Esam apvienojuši spēkus kopīgam darbam, un radījuši ambiciozu programmu. Tajā piedāvāti risinājumi Rīgas infrastruktūras atjaunošanai, labas pārvaldības ieviešanai, sociālo jautājumu risināšanai un zaļas, mūsdienīgas un cilvēkiem draudzīgas pilsētvides radīšanai mūsu kopīgajā galvaspilsētā,” norāda Rīgas mēra amata kandidāts Staķis.

AP!/PRO programmā uzsvērts, ka pirmais uzdevums būs pārvarēt pandēmijas radīto šoku, un ieviest investīciju plānu, lai sildītu ekonomiku, sakārtotu pilsētvidi un ieguldītu iedzīvotāju sociālajā drošībā.  AP!/PRO uzsver apņemšanās “sociālajā jomā progresīvi ieguldīt par trešdaļu vairāk” un “padarīt Rīgu par pirmo klimatneitrālo galvaspilsētu Baltijā”.

Programmā likti uzsvari arī uz atvērtu un modernu pārvaldību, pieejamu un iekļaujošu izglītību, mājokļu stratēģiju, ērtu un ekoloģisku pārvietošanos, inovācijās balstītu izaugsmi un laikmetīgu kultūru.

AP!/PRO kandidāti pārstāv jauno un moderno Rīgu visā tās dažādībā. Sarakstā ir vairāk nekā 10 kandidātu no Rīgas apkaimju biedrībām, un vairums AP!/PRO cilvēku ir pilsoniski aktīvi arī citās sabiedriskās organizācijās. Vismaz trešdaļai kandidātu ir praktiska pieredze uzņēmējdarbībā, vēl vairāk ir studējuši ārvalstīs vai ieguvuši pasaules pieredzi. Vismaz ceturtā daļa kandidātu bijuši saistīti ar pašvaldību pārvaldi. 43% kandidātu ir sievietes un 100% no kandidātiem atbalsta dzimumu līdztiesību.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar