Atklāts dienas aprūpes un rehabilitācijas centrs “Ādažu Ūdensroze”

Svinīgi atklāts dienas aprūpes centrs personām ar garīga rakstura traucējumiem un rehabilitācijas centrs bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem “Ādažu Ūdensroze”.  Dienas aprūpes un rehabilitācijas centra izveidošana būs liels atbalsts ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem  traucējumiem. Centrā būs pieejami fizioterapeita ergoterapeita, silto smilšu speciālista pakalpojumi un interaktīvi sensorā istaba. 

Savukārt dienas aprūpes centra klienti – pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem, varēs attīstīt savas prasmes keramikā, šūšanā, sveču liešanā, stikla kausēšanā un rokdarbos. Klienti lielāko dienas daļu pavadīs centra lielajā virtuves telpā – saimes istabā un būs iesaistīti brokastu un launaga gatavošanas procesā, kā arī varēs pagatavot sev dažādus citus gardumus.

Saimes istabas mērķis ir klientus iesaistīt ikdienas sadzīves pienākumos – mācīt kā nomazgāt savu šķīvi, nolikt krūzi un citas ikdienā noderīgas lietas. Visas dienas aprūpes centra telpas domātas attīstībai un prasmju apgūšanas pielietošanai.

Dienas aprūpes centram izveidots arī savs permakultūras dārzs – “Sajūtu dārzs” kurā centra klienti  varēs audzēt burkānus, salātus, tomātus, gurķus un zemenes.

Personas ar garīga rakstura traucējumiem un bērni ar funkcionāliem traucējumiem dienas centra pakalpojumus deinstitucionalizācijas projekta ietvaros saņems bez maksas. Tāpat dienas centra pakalpojumus būs iespējams saņemt arī ārpus deinstitucionalizācijas projekta ietvariem par maksu, saskaņā ar noteikto cenrādi. 

Dienas aprūpes centrs būs būtisks atbalsts ģimenēm, kurās dzīvo cilvēki ar garīgās attīstības traucējumiem, jo tas radīs iespēju ģimenēm pilnvērtīgāk atgriezties darba tirgū un citās dzīves aktivitātēs. Savukārt mums, ādažniekiem, un mūsu bērniem, tā būs iespēja kļūt tolerantākiem, iejūtīgākiem un saprotošākiem pret atšķirīgo. 

Projekts īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar