Pieteikšanās īsfilmu festivālam 2ANNAS 2023 ir sākusies

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS 2023. gadā norisināsies no 7. līdz 13. aprīlim. Līdz šī gada 1. decembrim filmu veidotāji, producenti, filmu studijas, studenti un citi interesenti aicināti iesniegt savas īsfilmas un vidēja garuma filmas, kas tapušas pēdējo divu gadu laikā. 

Filmas iespējams pieteikt četrās konkursu kategorijās: Starptautiskajam īsfilmu konkursam, Baltijas īsfilmu konkursam, Starptautiskajam vidēja garuma (30-60 min.) filmu konkursam, kā arī Starptautiskajam bērnu un jauniešu īsfilmu konkursam. “Konkursa uzmanības centrā ir jaunas valodas, tēmu un izteiksmes līdzekļu meklējumi laikmetīgajā kino, izmantojot visu žanru īsfilmas un vidēja garuma filmas. Mēs meklējam filmas un režisorus, kas savos darbos pārkāpj gan mākslinieciskās, gan tehniskās robežas,” uzsver festivāla komanda. 

Īpaši aicināti darbus iesniegt tieši Baltijas filmu veidotāji – šo valstu pārstāvjiem pieteikšanās ir bez maksas, turklāt sadarbībā ar kompāniju BBRental šī konkursa uzvarētāji saņems vērtīgu balvu tālākajai radošajai darbībai. Filmas sacentīsies par galveno balvu – “Zelta Annas” statueti, savukārt uzvarētāji Baltijas īsfilmu konkursā un citās kategorijās, tostarp labākās animācijas un labākās dokumentālās īsfilmas, saņems ģipša “Annas”. Kā ierasts, filmas vērtēs starptautiska žūrija, bet bērnu un jauniešu īsfilmu kategorijā galvenie vērtētāji būs tieši jaunie kino entuziasti.

2022. gada 2ANNU festivālā vairāk nekā 2000 filmu konkurencē tika izraudzītas un izrādītas 74 labākās īsfilmas no 35 pasaules valstīm. Festivāls ir platforma ne tikai radošai izaugsmei, bet arī jaunu kontaktu veidošanai. Tas sniedz iespēju iepazīt īsfilmas un filmu profesionāļus no Eiropas un pasaules, tiekoties gan filmu seansos un industrijas dienās, gan neformālā gaisotnē festivāla piedāvātajās ballītēs un pasākumos.

2ANNAS ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāla veidotāji ik gadus piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālāko Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija Urga, atbalsta Nacionālais Kino centrs un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar