Arturs Gruzdiņš ar jauno albumu “Drošības festivāls” debitē bērnu mūzikā

Mūziķis Arturs Gruzdiņš klausītājiem nodod savu otro studijas albumu “Drošības festivāls”, kā arī singlu “Dziesmiņa par elektrību”, ierībinot savu debiju bērnu mūzikas žanrā.

Ar bērnu zīmējumiem rotātajā albumā, kas pieejams digitālajās platformās, fiziskajās kopijās Ekase.lv un citviet, iekļautas 11 kompozīcijas, kas runā par dažādām ar bērnu drošību saistītām tēmām, piemēram, ielas šķērsošanu, aizsargiem, ugunsdzēsējiem, mediķiem. “Dziesmiņa par elektrību”, kas sākas ar vārdiem – “Uzmanies! Elektrība nepiedos neuzmanību”, ir viena no roķīgākajām albuma dziesmām. Tas ir likumsakarīgi, jo līdz šim Arturs bijis pazīstams galvenokārt rokmūzikā. Ģimeņu un bērnu uzmanību viņš izpelnījās ar debijas albuma kompozīciju “Laimīgs”, kas, kā Arturs saka “neapzināti kļuva par pirmo vēstnesi un vadmotīvu “Drošības festivālam”. Toreiz dziesmu ierosināja dēliņa Ernesta piedzimšana un, neapdomīgi ejot pāri ielai, Ernests kļuva arī par jaunā albuma ierosmi.”

Darbs pie ieraksta sākās 2022.gada februārī, kā Arturs saka, “pieskaņojoties Latvijā visaktīvāk koncertējošā vokālā ansambļa “Knīpas un Knauķi” grafikam”. Ierakstā piedalījušies ap 40 bērnu un ir prieks, ka šī ir bijusi abpusēji patīkama sadarbība. Bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” vadītāja Sanita Sējāne saka: “No sirds izbaudījām “Drošības festivāla” ieraksta procesu. Prieks, pozitīvas emocijas, daudz smieklu, jautrība un enerģijas pārpilnas dziesmas tieši šādu skaistu dāvanu sainīti saņēmām katru ieraksta dienu.”

Albums tapis studijā “Lauska” skaņu inženiera Kaspara Bārbala vadībā. Viņš kā šīs tehnoloģijas pionieris Latvijā to miksējis arī Dolby Atmos, kas “Drošības festivālu” padara par Latvijā pirmo bērnu mūzikas albumu šajā tehnoloģijā un, iespējams, ierindo arī starp pirmajiem pasaulē. Klausoties albumu sistēmās, piemēram, 9.1, 7.1, tādās straumēšanas platformās kā iTunes, Apple Music, Tidal, Amazon music u.c., katru skaņu telpiski sadzirdēsiet konkrētā telpas vietā. 

“Drošības festivāls” nav vienīgais Artura jaunums – drīzumā gaidāma satikšanās ar izdevniecībā “Latvijas Mediji” topošo aktivitāšu burtnīcu, kā arī Artura dzejoļu grāmatu, kurā stāsts par drošību turpinās vēl plašāk un vizuālāk. 

Albumu izdod SIA “RFL Media”. Ierakstā piedalījušies arī Pēteris Lunde (bungas), Didzis Dalbiņš (taustiņinstrumenti), Dairis Teteris (ģitāra), Kristiāna Krūskopa (vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Laura Rozenberga (trombons), Oskars Ozoliņš (trompete). Līdz ar albumu pieejamas visu dziesmu instrumentālās versijas un notis. 

“Drošības festivāla” atbalstītāji un draugi: Rūjienas Saldējums, Radio SWH, byTwinkle, Ziggy’s Chilie’s. Informatīvais atbalstītājs – izdevniecība “Latvijas Mediji”. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar