Aptauja: katrs otrais pašizolācijā izmanto viedierīces, sportojot individuāli

Dzīvojot aktīvi, ir daudz vieglāk pārvarēt ārkārtas situācijas radītos izaicinājumus un stresu, tāpēc pašizolācija devusi labu atspērienu iedzīvotājiem vairāk pievērsties sportiskām aktivitātēm, kuras papildina viedās ierīces. Šādu secinājumu atklāj tehnoloģiju uzņēmuma Huawei veiktā aptauja*. Kā liecina aptaujas rezultāti, ceturtdaļa respondentu sākuši vingrot vairāk, nekā līdz šim, un teju puse sportojot izmanto viedos palīgus. Šādu rīcību atzinīgi vērtē veselīga dzīvesveida speciālisti, uzsverot, ka regulāri treniņi ne tikai stiprina imunitāti, bet arī palielina produktivitāti un uzlabo garastāvokli.

Populārākais aksesuārs sportošanai – viedpulkstenis

Individuālie treniņi iet roku rokā ar viedajiem sabiedrotajiem, liecina Huawei aptaujas dati. Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 49% aktīvi izmanto  jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas aktīvai dzīvei mājas apstākļos.

“Situācijā, kad sportiskās aktivitātes ir ierobežotas, viedierīces palīdz iedzīvotājiem sekot līdzi savai fiziskajai formai un labsajūtai, vingrojot indviduāli. Latvijas iedzīvotāju vidū lielāku popularitāti iekarojuši viedpulksteņi – tos izmanto 6 no 10 aptaujātajiem. Gandrīz trešdaļai jeb 30% aptaujāto ir  aktivitāšu minitorēšanas aproces un aptuveni tikpat daudz, sportojot mūzikas pavadījumā, izmanto  bezvadu austiņas. Savukārt gudrie svari ir 13% jeb vairāk nekā desmitajai daļai,” stāsta Alise Cēsniece, “Huawei Consumer Business Group” Mārketinga komunikācijas vadītāja Latvijā.

Apzinoties viedierīču nozīmi un priekšrocības, Huawei, kā viedo tehnoloģiju eksperts, steidzas apmierināt lietotāju vajadzības un piedāvā piemērotus risinājumus gan tiem, kas ar sportu nodarbojas hobija līmenī, gan arī profesionāļiem. “Tā kā aktīva dzīvesveida piekritēji arvien vairāk izvēlas viedpulksteņus, mēs esam izveidojuši uzticamu risinājumu – Huawei Watch GT 2e. Uz šāda viedā palīga ekspertīzi var paļauties ikviens, turklāt visas diennakts laikā – ierīcei ir veseli 100 treniņu režīmi, stresa vadības funkcija, miega izsekošanas sistēma, sirdsdarbības pārraudzības tehnoloģija un pat skābekļa daudzuma asinīs noteikšanas funkcija,” uzsver Huawei eksperte. “Tāpat latvieši ir ļoti muzikāli un arī fiziskas aktivitātes nevar iedomāties bez motivējošas mūzikas, tāpēc gandrīz trešdaļa jeb 29% respondentu atzinuši, ka sportot mūzikas pavadījumā viņiem palīdz bezvadu austiņas,” viņa piebilst.

Mūzika iedvesmo efektīvākam treniņam teju katru trešo iedzīvotāju

Tāpat, kā liela daļa iedzīvotāju, arī aktrise un māksliniece Ieva Florence-Vīksne savu ikdienu nevar iedomāties bez fiziskām aktivitātēm mūzikas pavadījumā un treniņu laikā iecienījusi izmantot Huawei FreeBuds 3: “Nenoliedzami, esmu to cilvēku vidū, kuri sporto, dziedot līdzi saviem mīļākajiem izpildītājiem. Taču, lai labāk koncentrētos treniņam, man ir svarīgi, ka austiņas labi iegulst ausī un varu nesatraukties par to, ka ritmiska treniņa laikā, piemēram, skrienot vai braucot ar riteni, austiņas izkritīs un pazudīs,” pieredzē dalās aktrise.

Ērtums un ergonomiskums ir tikai dažas no svarīgākajām austiņu īpašībām, kurām tehnoloģiju izstrādātāji pievērš uzmanību. Huawei koncentrējas arī uz skaņas kvalitāti, apkārtējo trokšņu slāpēšanu un parocīgu vadību. Turklāt tiek domāts par vissīkākajām niansēm, lai  lietotāji varētu maksimāli koncentrēties un treniņu laikā atslēgties no ārējās pasaules, sakārtojot domas un pilnveidojot savu ķermeni. 

 Pēc A. Cēsnieces teiktā, mūsdienīgas bezvadu austiņas ir veidotas tā, lai apmierinātu ne tikai sporta entuaziastu, bet arī citu lietotāju vjadzības: “Paturot prātā, ka mūzikas kvalitāte un trokšņu mazināšana ir svarīga ne tikai sportisitem, mēs domājam arī par tiem, kuri izmanto bezvadu austiņas ikdienas dzīvē. Piemēram, sazvanoties ar kolēģiem darba laikā, kas mūsdienās ir izteikti aktuāli, pastaigājoties svaigā gaisā un atslēdzot prātu relaksējošu skaņu pavadījumā vai regulāri sazvanoties ar radiem un draugiem. Tā, piemēram, Huawei FreeBuds 3 ir kompaktas un ergonomiskas, kas nodrošina ērtāku lietošanu, savukārt, pateicoties bioniskajam dizainam, austiņas labi iegulst ausīs un nodrošina fokusētu skaņu, vienlaicīgi rūpējoties par izcilu aizsardzību no apkārtējiem trokšņiem,” uzsver Huawei eksperte.

*Par aptauju:

Aptauja, pēc tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei” pasūtījuma, veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju “Rait Group” 2020. gada aprīlī un tajā piedalījās 359 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 35 gadiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar