Andrejs Reinis Zitmanis rullē supergaro makaronu un gatavo ravioli
Grupas Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi, tāpēc raidījuma Vakariņas pa lēto trešajā epizodē Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis viņam sagatavojis īstu pārbaudījumu: abi sacentīsies, kurš var izrullēt garāko pastas mīklas strēmeli un visātrāk aizlocīt ravioli spilventiņu.
Ravioli ar vistas gaļas pildījumu
4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,52 eiro
Sastāvdaļas:
Mīklai:
240 g kviešu miltu Rimi;
sāls;
3 olas istabas temperatūrā, Rimi Iecavas, kūtī dētas.
Pildījumam:
200 g cāļa maltās gaļas Rimi;
180 g vājpiena biezpiena 0,5 % Rimi;
2 ķiploka daiviņas;
50 g cietā siera Rimi;
garšvielas;
ūdens.
Mērcei:
40 g sviesta Rimi Smart;
2 ēdamkarotes kviešu miltu Rimi;
400 ml 2,5 % piena Rimi;
50 g 37% cietā siera Rimi;
sāls, garšvielas.
Pagatavošana
Miltus uzber uz galda, pievieno tējkaroti sāls un izveido kaudzīti ar bedrīti viduspunktā. Tajā iesit olas un ar dakšiņu sakul, pakāpeniski sajaucot ar miltiem. No masas veido pastas mīklu, mīci apmēram 5 minūtes. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī.
Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo pildījumu. Bļodā samaisi malto gaļu un biezpienu. Pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un ķiploku, garšvielas pēc garšas, divas ēdamkarotes ūdens un visu kārtīgi samaisi.
Gatavo ravioli. Izrullē mīklu plānās plāksnēs un izspied apaļas formiņas. Pusi no apļa malas apsmērē ar ūdeni, ieliec bumbiņu pildījuma, aizloki ciet un viegli saspied maliņas.
Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno nedaudz garšvielu, sāls un miltu. Nelielā karstumā miltus viegli apcep un tad pakāpeniski pievieno pienu, paralēli kārtīgi maisot. Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru, maisot mērci, līdz siers izkusis.
Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un uzmanīgi iegremdē ūdenī svaigos ravioli, vāri apmēram 3 minūtes. Ar sietiņu izņem ravioli, nolejot lieko šķidrumu.
Šķīvī liec siera mērci, pa virsu – ravioli. Ja vēlies, pasniedz ar svaigiem garšaugiem!
Foto: publicitātes
TOP Komentāri