Alūksnes putnu ferma investēs 2,7 miljonus eiro divu jaunu dējējvistu novietņu būvniecībā

SIA Alūksnes putnu ferma, kas ir AS APF Holdings (turpmāk – APF) uzņēmumu grupas uzņēmums, ir parakstījusi līgumu ar būvniecības uzņēmumu SIA Aimasa un investēs 2,728 miljonus eiro divu jaunu dējējvistu novietņu būvniecībā, kurās vistas tiks turētas ārpus sprostiem, nodrošinot augstākos labturības apstākļus. SIA Aimasa tika izraudzīts konkursa kārtībā ar saimnieciski labāko piedāvājumu. Paredzams, ka pirmā no jaunajām dējējvistu novietnēm tiks nodota ekspluatācijā šī gada beigās, bet otra – nākamā gada aprīlī. 

Kopējā jaunu dējējvistu novietņu platība būs aptuveni 4 700 m2 un pēc jaunu novietņu nodošanas ekspluatācijā APF kopumā būs 5 vistu novietnes jeb kūtis. Līdz ar jauno dējējvistu novietņu izbūvi, APF ražotais olu apjoms gadā pieaugs par 73 miljoniem olu un gadā kopā būs 180 miljoni olu.

“Līdz ar jauno vistu novietņu būvniecību mēs būtiski palielināsim APF ražošanas jaudu. Mēs strauji virzāmies uz mūsu investīciju plānu ieviešanu, kurus pieteicām mūsu pagājušajā gadā īstenotajā sākotnējā akciju piedāvājumā, kad investoriem stāstījām par savu attīstības stratēģiju. Jaunās dējējvistu kūtis būs vienas no modernākajām Eiropā, kas mums ļaus nostiprināt APF kā modernu, ilgtspējīgu ražotāju, kas gan Baltijā, gan eksporta tirgos piedāvā ārpus sprostiem turētu vistu ražotas olas. Eiropas un arī Baltijas tirgū ir ārpus sprostiem turētu vistu olu iztrūkums un APF šo iespēju izmantos,” saka Jurijs Adamovičs, AS APF Holdings valdes priekšsēdētājs.

SIA Aimasa tika izraudzīts kā pieredzējis būvnieks tieši industriālo celtņu jomā. Aimasa ir īstenojis vairāk kā 300 projektus visā Latvijā, tostarp dažādas ražotnes, noliktavas, loģistikas parkus, tirdzniecības centrus un elektrostacijas. Aimasa ir veiksmīgi strādājusi arī sabiedrisko ēku būvniecībā, piemēram, veidojot Rūjienas estrādi un rekonstruējot Vidzemes un Dobeles slimnīcas. Aiamasa jau būvēja arī trešo APF dējējvistu novietni un šis projekts tika augsti novērtēts konkursā Latvijas būvniecības Gada Balva 2021, saņemot 3. vietu nominācijā Ražotne.

SIA Aimasa valdes priekšsēdētājs Sandris Apsīts izsaka pateicību par atkārtotu sadarbību ar  SIA Alūksnes putnu ferma: “Sadarbība ar SIA Alūksnes putnu ferma jau iepriekš ir bijusi veiksmīga un mēs esam gandarīti, ka varam turpināt darbu pie jaunā projekta. Ticu, ka Aimasa komandas gandrīz 20 gados uzkrātā pieredze būvniecības nozarē, pieejamie resursi un augstie standarti nodrošinās projekta laicīgu un kvalitatīvu realizāciju.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar