Aicina piedalīties “Draugu sveču mēnesī” Ukrainas armijas atbalstam

Biedrība “Tavi draugi” nosauc novembri par “Draugu sveču mēnesi” un aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties akcijā – gatavot ierakumu sveces, kas tiks nogādātas Ukrainā valsts aizstāvju vajadzībām. Biedrības noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, katru novembra otrdienu, ceturtdienu un sestdienu notiks ierakumu sveču gatavošanas darbnīcas. Plānots, ka akcija turpināsies līdz 2023. gada sveču mēnesim – februārim. 

“Tavi draugi” rīkotās akcijas ietvaros ikviens ir aicināts izgatavot ierakumu sveces, izmantojot gofrēto kartonu, konservu bundžu un parafīnu, ziedot sveču izejmateriālus vai veikt mērķa ziedojumu izejvielu sagādei. Sveču darbnīcu apmeklētāji aicināti līdzi ņemt visas nepieciešamās izejvielas, ja tās nav pieejamas, biedrība “Tavi draugi” nodrošinās visu sveču izgatavošanai nepieciešamo. 

Ierakumu sveču darbnīcas “Tavi draugi” noliktavā notiks katru otrdienu un ceturtdienu no plkst. 14.00 līdz 18.00 un katru sestdienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Akcijā iesaistīties laipni aicināti arī uzņēmumi un iestādes, lielākām apmeklētāju grupām nepieciešams pieteikt dalību iepriekš norādītajos darbnīcu laikos, sazinoties ar biedrību: renate@tavidraugi.lv. 

“Šoruden visā Latvijā top ierakumu sveces, tās gatavo gan mājās, gan darba kolektīvos, “Ekoskolās” un dažādās organizācijās. Esam saņēmuši vairākus tūkstošus Latvijas iedzīvotāju gatavoto sveču, ko pakāpeniski nogādājam Ukrainā. Atbalstot Ukrainas aizstāvjus, vēlamies apvienot spēkus un aicināt ikvienu iesaistīties – kopā mēs varam paveikt vēl vairāk,” stāsta biedrības “Tavi draugi” pārstāve Laura Čaupale. 

“Tavi draugi” akcijai jau pievienojusies vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, dodot iespēju Rīgas labā krasta iedzīvotājiem gatavot sveces “Mammamuntetiem.lv birojā Rīgā, Brīvības ielā 40 (pagalma ēkā). Tur sveču darbnīcas notiks 1. un 8. novembrī. Darbnīcu norises laiks: no plkst. 15.00 līdz 18.00. Dalībnieki aicināti ierasties ar tukšām, tīrām konservu bundžām, kā arī sveču galiem vai parafīnu – pārējais sveču gatavošanai tiks nodrošināts. Tāpat ikviens var nodot savas izgatavotās sveces, kas tiks nogādātas “Tavi draugi” noliktavā. 

Ar vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” ierakumu sveču gatavošanas video pamācību var iepazīties šeit

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar