Rūta Dimanta gatavo ķiršu galeti

Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesosies labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta. Kopā ar Normundu viņi kliedēs mītu, ka svētku sajūtai vienmēr nepieciešams liels budžets, un pierādīs, ka greznu un gardu desertu iespējams pagatavot arī izdevīgi. Abi gatavos ķiršu galeti, kuras vienas porcijas izmaksas nepārsniedz divus eiro.

Ķiršu galete

4 personām

Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Izmaksas četrām personām: 5,37 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,34 eiro

Sastāvdaļas 

Mīklai:

140 g kviešu miltu, Rimi;

50 g pilngraudu rudzu miltu, Rimi;

30 g cukura, Rimi Smart;

5 g sāls;

115 g sviesta, Rimi Smart;

60 ml paniņu.

Pildījumam:

400 g saldētu ķiršu bez kauliņiem, Rimi;

50 g cukura, Rimi Smart;

10 g kukurūzas cietes;

1-2 ēdamkarotes citrona sulas.

Apsmērēšanai:

ola, Rimi Iecavas kūtī dētas;

ēdamkarote cukura, Rimi Smart.

Pasniegšanai:

500 ml vaniļas saldējuma, Rimi Smart.

Pagatavošana

Bļodā samaisi sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru un sāli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un paniņas. Ar pirkstiem saberz mīklu drupačās, pēc tam samīci līdz izveidojas viengabalaina mīkla. Ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu. Tikmēr bļodā atlaidini ķiršus, pievieno cukuru, kukurūzas cieti un citrona sulu, visu  kārtīgi samaisi. Atdzesēto mīklu lēnām izrullē lielā aplī. Tā būs trausla, tāpēc, ja kādā vietā tā pārplīst, ar pirkstiem “salipini” to kopā. Mīklu pārceļ uz cepampapīra, tās centrā liec ķiršus, bet ārējās malas pārloki pāri ogām. Sakul vienu olu un viegli pārsmērē mīklu, pēc tam pārber maliņas ar cukuru. Galeti cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 °C apmēram 30 minūtes. Pavāra padoms: kraukšķīgāku mīklu iegūsi, ja galeti cepsi uz jau iepriekš uzkarsētas pannas. Galeti pasniedz vēl siltu kopā ar vaniļas saldējumu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar