Kaspars Daugaviņš gatavo fritattu ar sēnēm un šķiņķi
Visiem zināms, ka sportistam ir kārtīgi jāēd. Raidījuma Vakariņas pa lēto kārtējā epizodē Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska ciemojas pieredzējis sportists ar pieredzi ēdiena gatavošanā – hokejists Kaspars Daugaviņš. Kopā viņi gatavo olu sacepumu – ātri, izdevīgi un garšīgi gan ģimenes, gan vientuļnieka vakariņām!
Fritatta jeb olu sacepums ar sēnēm un šķiņķi
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Izmaksas kopā: 6,38 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,59 eiro
Sastāvdaļas
160 g šampinjonu;
100 g cūkgaļas šķiņķa;
100 g spinātu;
8 olas Rimi, kūtī dētas;
40 g siera;
2 ēdamk. olīvu izspaidu eļļas Rimi Smart;
sāls, pipari.
Pasniegšanai
400 g grieķu jogurta bez piedevām Rimi;
1 mazais lauku gurķis;
1 ķiploka daiviņa;
zaļumi (dilles, piparmētra);
sāls, pipari;
olīveļļa.
Pagatavošana
Šampinjonus sagriez šķēlēs un šķiņķi nelielos gabalos. Uz plīts uzsildi pannu (izvēlies tādu, kuru var likt cepeškrāsnī), pievieno eļļu un apcep šampinjonus. Pannā pievieno šķiņķi un nedaudz apcep. Noslēgumā pievieno spinātus un sildi līdz tie nedaudz saplok. Bļodā iesit olas, pievieno nedaudz sāli un sakul. Olu masu lej pannā pāri apceptajām sastāvdaļām. Pārkaisi ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī. Cep 190 grādos 10 – 12 minūtes. Pagatavo mērci. Nomizo gurķi, sagriez mazos gabaliņos un liec bļodā. Pievieno sarīvētu ķiploku, bezpiedevu jogurtu, sasmalcinātus zaļumus, garšvielas un visu kārtīgi samaisi. Fritattu uzmanīgi izcel no pannas un pasniedz ar mērci.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri