Ķiploku pasta ar rīvmaizi
Drēgnie un tumšie rudens vakari ir īstais laiks, kad palutināt sevi un savus mīļos, pagatavojot gardas, siltas un sātīgas vakariņas. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Māru Ziemeli un BIO produktu ražotāju “Rūdolfs” piedāvā vienkāršas un ātri pagatavojamas pastas ēdienu receptes gan gaļas ēdienu cienītājiem, gan vegāniem un veģetāriešiem. Turklāt to pagatavošana neaizņems vairāk par 30 minūtēm.
Ķiploku pasta ar rīvmaizi
Sastāvdaļas:
-
250g Dobeles dzirnavnieka Spaghetti pastas;
-
3 ēd. k. olīveļļas;
-
6 ķiploka daiviņas;
-
3 ēd. k. rīvmaizes;
-
Šķipsniņa čili pārslu;
-
Sāls;
-
Maza buntīte svaigu pētersīļu;
-
Ēdamkarote Rūdolfs BIO dārzeņu krēma ar spinātiem un pētersīļiem
-
Saujiņa Parmezāna siera (vegānai versijai var izmantot vegānu Parmezānu)
Pagatavošana:
-
Nomizo ķiplokus, tos viegli saspiežot.
-
Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno 3 sakapātas ķiploka daiviņas, čili pārslas, sāli un rīvmaizi. Karsē masu līdz rīvmaize kļuvusi zeltaini brūna, un noņem pannu no uguns.
-
Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli un atlikušās 3 ķiploka daiviņas. Kad ūdens vārās, pievieno pastu, un vāra tik ilgi, cik norādīts uz pastas iepakojuma.
-
Kad pasta gatava, to nokāš un pārliek uz pannas pie rīvmaizes maisījuma, pievieno lielu ēdamkaroti ar dārzeņu krēmu ar spinātiem un pētersīļiem, apmaisa, un pirms pasniegšanas pārkaisa ar smalcinātiem svaigiem pētersīļiem un Parmezāna sieru.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri