Mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi
Ik gadu 4. maijā, svinot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, klājam baltus galdautus, pulcējamies uz kopīgām brokastīm, pusdienām vai vakariņām un godinām savu mīļo Latviju. Lai arī šogad svētkus svinam šaurā ģimenes lokā katrs savās mājās, Rimi Gardēži aicina tos padarīt neaizmirstami skaistus un gardus, klājot baltu galdautu un gatavojot cienastu no Latvijas produktiem.
Viegli pagatavojama uzkoda.
Veselīgi, ātri pagatavojami, mūsdienīgi un pārsteidzoši – tā ir šo svētku uzkodu devīze. Iecienīta uzkoda Lienes mājās ir mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi.
Mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi (4 personām, 35 minūtes)
Nepieciešams:
2 lieli kartupeļi
2–3 šķipsniņas sāls
Šķipsniņa piparu
Puse olas
50 g parmezāna
Olīveļļa cepšanai
100 g svaigā siera Rasa
8 plānas šķēlītes mazsālīta laša vai foreles
100 g gurķa
Zaļumi dekoram
Pagatavošana:
Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu parmezānu, samaisi un cep sakarsētā eļļā, kamēr zeltaini brūnas. Nosusini salvetē, liec uz uzkodu šķīvja, uz katras pankūciņas kārto pustējkaroti svaigā siera, tad mazsālīta laša gabaliņu, dekorē ar sasmalcinātu gurķi un zaļumiem. Šo uzkodu iesaku ēst siltu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri