94% iedzīvotāju izvēlas latviešu zīmolu alu

Pētot iedzīvotāju paradumus, noskaidrots, ka no visiem alus baudītājiem lielākā daļa jeb 94% iedzīvotāju izvēlas latviešu zīmolu alu. Jaunākā nozares apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” dati arī liecina, ka vietējo zīmolu alu iedzīvotāji galvenokārt izvēlās tādēļ, ka tas garšo labāk – tā norādījuši 66% aptaujāto.

Edvīns Lakstīgala, “Maxima Latvija” iepirkumu departamenta direktors, norāda: “Nedaudz vairāk nekā trešā daļa respondentu norāda, ka iemesli, kāpēc izvēlas Latvijas zīmolu alu ir tā ierastā garša (34%), plašais piedāvājums (26%) un augstā kvalitāte (25%). Vērojot pieprasījumu un iedzīvotāju alus baudīšanas paradumus, “Maxima” veikalos attīstām alus sortimentu – līdz ar vasaras sākumu mūsu veikalos pieejami 55 jauni vietējā zīmola alus, ievērojami paplašinot tieši amata jeb craft alus piedāvājumu. Priecē, ka pētījuma statistika atspoguļojas arī “Maxima” veikalu alus pārdošanas topā – no TOP 5 pirktākajiem aliem, 4 ir vietējā zīmola ali.”

Savukārt ārvalstu zīmola alu izvēlas 24% respondentu. Vīrieši (28%) biežāk nekā sievietes (19%) patērē ārvalstu zīmolu darināto alu. Tie respondenti, kuri iegādājas ārvalstu brūvējumus, norādījuši, ka visbiežāk izvēlas čehu alu (22%). Tāpat iedzīvotāji izvēlas arī beļģu (17%), vācu (16%), dāņu (12%), nīderlandiešu (7%) un īru (5%) alu.

Pētījums tika veikts sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS 2019. gada aprīlī – tajā piedalījās 1005 respondenti vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

TOP Komentāri

avatar