Ziemassvētku receptes gardēžiem

BUMBIERU UN KAKAO KRĒMA PĪRĀGS

 

Pagatavošanas laiks: 1 stunda + 2 stundas dzesēšanai

Porcija: 8 cilvēkiem

 Nepieciešams:

 

  • Selection by Rimi kārtainā sviesta mīkla – 600 g
  • Bumbieri – 700 g

 Krēmam:

  • Rimi lauku olas – 4 gab.
  • Saldais krējums – 400 ml
  • Brūnais cukurs – 250 g
  • Piparkūku garšviela (malta) – 1 tējk.
  • Kakao (malts) – 6 ēdamk.

 Pagatavošana:

  1. Apaļā pīrāga formā ieklāj kārtaino sviesta mīklu 400 g
  2. Noskalo bumbierus, sagriez 4 daļās un izņem serdes
  3. Sagrieztos bumbierus kārto uz smilšu mīklas
  4. Uzkarsē saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai
  5. Sakul olas ar cukuru, pievieno kakao un piparkūku garšvielu
  6. Uzkarsēto krējumu lej sakultās olās un samaisi
  7. Liec uz uguns un maisot iebiezini krēmu
  8. Iebiezināto kakao krēmu pārlej bumbieriem
  9. 200 g kārtaino mīklu sagriez strēmelītēs un kārto tās virs kakao krēma un bumbieriem
  10. 10.  Cep pīrāgu 170 grādu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 – 35 minūtes

11. Pirms pasniegšanas to pilnībā atdzesē

 

Aikāgaršo padoms!

Pamēģini pīrāga pildījumam izmantot ābolus un kakao vietā pievienot vaniļu, mandeles vai nelielu daudzumu citrusu augu sulas.

 

PIPARKŪKU KAKAO AR DEDZINĀTIEM ZEFĪRIEM

 

Pagatavošana laiks: 10 min

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Kakao – 4 ēdamk.
  • Ūdens – 200 ml
  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
  • Piens – 400 ml
  • Salds krējums – 200 ml
  • Piparkūkas (samaltas) – 1 sauja
  • Zefīrs – 4 pusītes

Pagatavošana:

  1. Uzvāri ūdeni un sajauc kopā ar kakao un 1 ēdamkaroti cukura
  2. Sakarsē pienu, pievieno 1 ēdamkaroti cukura
  3. Viegli uzputo saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura
  4. Ja tev mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzini zefīrus, tā, lai tie kļūst mīkstāki un gardāki. Tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī –  sakarsē to līdz 200 g, grila režīmā, liec apdedzināties uz 2 līdz 5 minūtēm
  5. Krūzē lej kakao, tad pienu un putotu krējumu
  6. Pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liec zefīrus

Aikāgaršo ideja!

Ja esi kafijas cienītājs, tad lielisks saldinātājs pie tās būs zefīrs, kā rezultātā nebūs nepieciešams piens, bet dzēriens izdosies lielisks.

SALDĀ RULETE

 

Pagatavošana laiks: 1 stunda

Porcija: 6 cilvēkiem

Nepieciešams: 

  • Tumšā šokolāde 70% – 100 g
  • Sviests – 180 g
  • Kakao – 4 līdz 5 ēdamk.
  • Piparkūkas (mīkstas) – 200 g
  • Marmelāde – 300 g

Pagatavošana:

  1. Izkausē šokolādi kopā ar sviestu
  2. Piejauc masai kakao. Samaisi, līdz iegūsti viendabīgu masu
  3. Sadrumstalo piparkūkas un sagriez marmelādi
  4. Piejauc piparkūkas un marmelādi kakao masai un samaisi
  5. Klāj masu pārtikas plēvē un sarullē vienā vai vairākās ruletēs
  6. Liec ledusskapī vismaz uz 40 minūtēm līdz rulete sastingusi

Aikāgaršo padoms!

Pagatavo arī balto ruleti, izmantojot balto šokolādi (200 g) un sviestu (180 g), pievieno arī kokosa skaidiņas. Tāpat ruletē pamēģini izmantot dažādus riekstus, sukādes un pat musli.

Foto: publicitātes

Lasi vēl

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Janka Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Janka
Viesis
Janka

Dikti garšīgi izskatās!

Populāri

Runā

Jaunākais

Interesanti

Nejauši