“X Faktora” fināls jau šonedēļ – kurš kļūs par piektās sezonas uzvarētāju?

Jau šo svētdien, 10. decembrī plkst. 20.30, kanālā TV3 vērosim vērienīgā muzikālā šova “X Faktors” finālu, kurā cīņu par uzvaru turpinās trīs palikušās dalībnieces – Emilija Bērziņa, Luka un Katrīna Kovaļuka. Šim vakaram finālistes sagatavojušas trīs dziesmas, no kurām viena – duets ar kādu Latvijā iemīļotu mūziķi. Skatītāji šajā vakarā izlems, kuram dalībniekam lemts kļūt par piektās sezonas uzvarētāju. 

Ar savu balsojumu skatītāji ne vien noteiks uzvarētāju, bet arī palīdzēs kādam no 264 bērniem, kas šogad lūguši līdzcilvēku palīdzību labdarības akcijas “Eņģeļi pār Latviju” ietvaros. Visi šajā vakarā gūtie ieņēmumi no telefonbalsojumiem tiks novirzīti šai labdarības akcijai.

Šim vakaram finālistes ir sagatavojušas ne vien uzvaras cienīgas dziesmas, bet arī priekšnesumus duetā kopā ar Latvijā populāriem mūziķiem. Emilija kāps uz skatuves kopā ar Donu, lai izpildītu dziesmu “Pēdējā vēstule”, Luka ar grupu “Instrumenti” un Gustavo izpildīs dziesmu “Nāc dejot”, bet Katrīna Kovaļuka kopā ar savu mentoru Intaru Busuli skatītājus priecēs ar dziesmas “Ķiršu lietus” dziedājumu.

“Nokļūstot finālā, esmu pilnīgā svētlaimē, jo tas nozīmē, ka varu nodziedāt maksimāli daudz dziesmas šova ietvaros. Šis piedzīvojums ir visīstākā pasaka, pateicoties šovam, esmu pilnībā pārliecināta, ka uzstāšanās ir mana sapņu profesija un es to darīšu par spīti visam! Finālam esmu sagatavojusi savas mīļākās dziesmas, nevaru iedomāties labāku dziesmu trio. Skan arī tik skaisti, ka studijā sāk augt puķītes un sāk čivināt lakstīgalas,” savas sajūtas pirms fināla raksturo Katrīna.

“Godīgi sakot, es tik ļoti baudu cilvēkus, kas man ir apkārt un visas iespējas, ko šis šovs dod, ka neesmu paspējusi piefiksēt, ka ir jau fināls. Salīdzinot ar iepriekšējām tiešraidēm, tieši šoreiz jūtu vislielāko satraukumu, tas, šķiet, ir tāpēc, ka manā svētdienas repertuārā ir tik dažādas dziesmas – vienā man ir arī jārepo, ko es nekad mūžā neesmu darījusi!”, atklāj Luka, kura atzīst, jūt patiesi lielu atbalstu no līdzcilvēkiem un, esot uz skatuves, mēģina šo mīlestību dot atpakaļ. 

Savukārt Emilija finālā kā pirmo dziesmu izvēlējusies izpildīt kaut ko jaunu un līdz šim nedzirdētu – savu oriģināldziesmu “Sirds pelnos”. “Reizēm, zaudējot visu, mēs aizmirstam, ka tas dod mums iespēju kaut kam jaunam. Sāpes mums iemāca izdzīvot un novērtēt vairāk to, kas mums ir, un samierināties ar to, ka reizēm dzīvē ir jāmāk arī zaudēt. No tā nav jākaunas, ir jārunā, lai tevi sadzird, sajūt, un jābūvē sevi, pat, ja pašos pamatos tam ir sāpes. Bet dzīve tā mūs norūda – caur sāpēm. Un dziedē ar mūziku,” par savas oriģināldziesmas vēstījumu atklāj Emilija, kura vienīgā šajā vakarā priekšroku devusi savai oriģināldziesmai.

Vakara gaitā katra fināliste izpildīs divas dziesmas – vienu individuāli, bet otru duetā ar kādu Latvijā atzītu mūziķi. Tās divas finālistes, kuras iekļūs šova superfinālā, katra izpildīs vēl vienu dziesmu. Skatītāji lems, kura no dalībniecēm ir pelnījusi šajā sezonā plūkt uzvaras laurus, balvā saņemot 10 000 eiro un ekskluzīvu līgumu ar ierakstu kompāniju “Universal Music Group”. 

Fināls būs īpašs arī ar to, ka visi telefonbalsojumā iegūtie ienākumi tiks ziedoti labdarības akcijai ”Eņģeļi pār Latviju”, kas šogad aicina palīdzēt 264 bērniem, kuru veselības uzlabošanai kopumā ir nepieciešami 555 770,51 eiro. Viena zvana cena – 1,42 eur (ar PVN). Tāpat labdarības akcijai tiks novirzīti visi ienākumi no biļešu tirdzniecības uz raidījuma tiešraidēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar