Virtuāli prezentē ekskluzīvo kalendāru 2021

Tipogrāfija “Veiters Korporācija” sadarbībā ar gleznotāju Ilsi Krūkli, dizaina aģentūru “Mellis Grupa”, papīra piegādātājiem  SIA “Poligrāfijas apgāds” (POLAP), tipogrāfijas iekārtu ražotāju “Heidelberg” un poligrāfijas specefektu meistariem no “Vieta Pēcapstrāde” sociālajos tīklos prezentēja 2021 gada kalendāru.

Diāna Novica, “Veiters Korporācija” komercdirektore un kalendāra idejas radošā autore: “Kalendārs ir fantastisks stāsts par to, kā, par spīti ierobežotiem līdzekļiem, iespējams radīt patiesi skaistu un ekskluzīvu rezultātu. Kalendāra veidošanā iesaistīti cilvēki un uzņēmumi, kurus apvieno sirsnība un entuziasms un par dalības vadmotīvu kļuvusi tieksme pēc izcila rezultāta, nevis ātras peļņas.  Šis gads visu Covid-19 ierobežojumu rezultātā ir bijis sarežģīts, un arī kalendāra tapšanas procesā grūtību nav trūcis. Bet es esmu ļoti gandarīta par rezultātu un paldies visiem iesaistītajiem!”

Gleznotāja Ilse Krūkle: “Kalendāra prezentāciju plānojām jau mēneša pašā sākumā, 1. decembrī VEF kultūras pilī kopā ar gleznu izstādes atklāšanu. Covid ierobežojumi diktēja savus noteikumus, tādēļ šoreiz prezentācija virtuāli. Bet labā ziņa ir tā, ka izstāde VEF janvārī būs, un, pat ja bez īpaša atklāšanas pasākuma, ikviens interesents varēs apskatīt manas gleznas.” 

Nākamā gada kalendārs ir iznācis īpaši košs. Īpašā pēcapstrāde ar dažādām lakām un zelta folijām drukātās gleznas padara par vēl unikālāku mākslas darbu. 

2021.gada kalendārs jau būs devītais pēc kārtas šajā īpašajā nekomerciālajā projektā, jo to nevar nopirkt, bet var tikai iegūt. Nav iespējams izmērīt visu iesaistīto cilvēku talantus un resursus, kas ieguldīti kalendāra tapšanas procesā. Visa limitēta tirāža tiek sadalīta starp partneriem un tālāk kalendāri tiek dāvināti. Tādēļ šo gadu laikā prese tipogrāfijas “Veiters korporācija” kalendāru jau ir salīdzinājusi ar Latvijas versiju slavenajam Pirelli kalendāram. 

Iepriekšējos gados kalendāra gleznu autores ir bijušas Kristīne Luīze Avotiņa, Zane Lūse, Līga Ķempe, Ilze Rēvalde, Alise Mediņa, Ilvita Didrihsone, Ilze Preisa, Agate Apkalne.

Katru gadu arvien vairāk cilvēku uzzina par šo unikālo mākslas projektu un arvien vairāk cilvēku grib to iegūt. Bet, tas iespējams, tikai projektu atbalstot. Tā šogad projektam pievienojušies arī  “Veiters Eco Pack” – uz kura radītajiem kraft dāvanu maisiņiem uzdrukātas kalendāra gleznas,  VEF kultūras pils, Burgo group, Art Fairs Service, Printpack Service, Deep Ocean Salvage, Ad Verbum, Alvass, Polymark, Zapackis.com, Fazenda bazars, mamma kūka, Puķu pastnieks, Ergoss un Abavas vīna darītava. 

Foto: Dmitrijs Suļžics,tipogrāfija “Veiters”.

TOP Komentāri

avatar