Vīrietis tramvaja pieturā piekauj 61 gadu vecu tūristu

Pirmdien, 4. jūlijā, neilgi pirms pulksten 23.00 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu, ka Rīgas centrā divi vīrieši tramvaja pieturā ubagojot naudu. Izsaucēja arī pastāstīja, ka, nesaņemot prasīto, viens no vīriešiem ieskrējienā palecoties ar elkoni iesitis pa seju svešam kungam, kurš gaidījis tramvaju. Uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes ekipāža.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa policijas izsaucēju, kura skaidroja, ka viens no diviem vīriešiem, ubagojot pieturā, ar visu spēku esot iesitis ārzemniekam. Ievainotais vīrietis nokrita zemē un zaudēja samaņu. Notikuma vietā bija redzama peļķe ar asinīm, taču, kad policijas darbinieki ieradās, cietušais vīrietis bija jau pie samaņas.

Kārtības sargi noskaidroja, ka cietušais vīrietis ir 61 gadu vecs Izraēlas pilsonis. Tāpat ārzemnieks skaidroja, ka neatceroties notikuma apstākļus, jo zaudējis samaņu, tādēļ nespējot atpazīt pārkāpējus un skaidrot situāciju.

Abi vīrieši pametuši notikuma vietu un devušies Vecrīgas virzienā.

Policijas izsaucēja paspēja nofotografēt pārkāpējus un uzrādīja uzņemto attēlu policijas darbiniekiem, lai veiktu tālāko apkārtnes apsekošanu un ar Rīgas videonovērošanas kamerām noteiktu iespējamo pārkāpēju atrašanās vietu.

Notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, lai sniegtu palīdzību cietušajam tūristam.

Kamēr NMPD mediķi cietušajam vīrietim sniedza medicīnisko palīdzību, kārtības sargi no videonovērošanas centra saņēma ziņu, ka aizdomās turamās personas atrodas Vaļņu ielā, tādēļ policijas darbinieki steidzīgi devās norādītās adreses virzienā, lai notvertu pārkāpējus.

Likumsargi, piebraucot pie abiem vīriešiem, izskaidroja apturēšanas iemeslu, kā arī deva rīkojumu palikt uz vietas. Noskaidrojot uzbrucēju, policisti viņu aizturēja.

Pārbaudot agresora mugursomu, kārtības sargi atrada maisiņu, kurā atradās augu izcelsmes viela, kas izskatījās pēc marihuānas. Aizturētais vīrietis apstiprināja, ka maisiņā esot marihuāna un pirms neilga laika to pīpējis. Tādēļ Rīgas pašvaldības policijas darbinieki pārkāpēju nogādāja Valsts policijas Centra iecirknī un pēc Valsts policijas lūguma aizturēto nogādāja Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC) uz narkotisko vielu reibuma noteikšanas ekspertīzi.

Vēlāk cietušo hospitalizēja, savukārt Valsts policijā sākta izmeklēšana.

*Attēls no notikuma vietas

TOP Komentāri

avatar