Vīrieši par labāko dāvanu Valentīndienā uzskata ziedus, bet sievietes – romantiskas vakariņas

Latvijas vīrieši par labāko dāvanu Valentīndienā uzskata ziedus (23%), tajā pašā laikā sievietes pirmajā vietā ierindo romantiskas vakariņas vai īpaši plānotu randiņu (25%), atklāts modes un izklaides centra “Rīga Plaza” veiktajā sabiedrības aptaujā.* Turklāt trešā daļa iedzīvotāju nekad nav saņēmuši dāvanu vai ziedus Valentīndienā.

Lai arī vīrieši dod priekšroku ziedu dāvināšanai, iepriecinot mīlestības svētkos, Latvijas sieviešu vidū dalītu pirmo vietu ieņem romantiskas vakariņas (25%) un īpaši saplānots randiņš (25%). Trešajā vietā ierindojas ceļojums (12%) un ziedi (10%). Turpretī Latvijas vīriešu populārākās atbildes ir ziedi (23%) un romantiskas vakariņas (19%). 17% vīriešu un 10% sieviešu uzskata, ka Valentīndienā nav nepieciešams īpaši iepriecināt savu partneri.

Labākais “randiņš” – kafejnīcā vai pie dabas

Aptauja atklāj, ka Latvijas iedzīvotāju iecienītākās romantiskas tikšanās vietas ir kafejnīcā pie kafijas krūzes (29%), pastaigā vai piknikā dabā (27%), romantiskās vakariņās divatā (20%), aktīvā atpūtā pie dabas (10%) vai kultūras pasākumā (9%). Interesanti, ka 18–39 gadus vecie iedzīvotāji dod priekšroku tieši pastaigai vai piknikam, bet cilvēki vecumā virs 40 gadiem biežāk izvēlas sarunas brīvā gaisotnē kafejnīcā. Ekstrēmām aktivitātēm romantiskas tikšanās laikā priekšroku dod 30–49 gadus vecie respondenti.

Izrādās, Latvijas iedzīvotāji ir gana atraktīvi un daudzpusīgi romantisku tikšanos realizētāji. Aptaujātie pieminējuši arī dīvainākos un neparastākos randiņus savā pieredzē, kuru vidū ir, piemēram, pelde ar drēbēm Lielupē, pastaiga negaisa laikā, kopīga atkritumu vākšana mežā randiņa laikā, randiņš naktī kapsētā vai baznīcas tornī, kopīgs lēciens ar gumiju no Siguldas gaisa vagoniņa, kopīga sēņošana, kailpelde naktī, kopīga vēžošana, iztrakošanās sumo tērpos, lidojums gaisa balonā un tamlīdzīgi. Bijuši arī amizanti ierašanās gadījumi uz tikšanos – kāds vīrietis pie savas mīļotās iekāpis pa balkonu, savukārt kādai dāmai pielūdzējs ieradies uz randiņu katafalkā. Kāds aptaujātais atzinies, ka viņa “trakākais” randiņš bijis ar savu meiteni “pazūdot uz trim dienām ar no vecākiem pa kluso nozagtu Žiguli”.

Vīrieši Valentīndienas dāvanas saņem retāk

Trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju nekad nav saņēmuši dāvanu vai ziedus Valentīndienā – biežāk tieši vīrieši (42%), savukārt sievietes teju uz pusi mazāk (23%). Tas liecina, ka vīrieši savu partneri šajos svētkos iepriecina biežāk. Šis ir interesants fakts, ņemot vērā iepriekš minēto informāciju, ka 17% vīriešu uzskata Valentīndienas dāvanas un apsveikumus par nevajadzīgiem. Viņiem piekrīt tikai 10% sieviešu. Turklāt teju puse aptaujāto sieviešu (46%) dāvanas un ziedus šajos mīlestības svētkos saņem katru gadu, salīdzinājumam tikai 23% vīriešu atzinuši, ka tiek sveikti ik gadus.

Mīlestība ir jāizrāda arī ikdienā

Lai arī trešdaļa Latvijas iedzīvotāju piekrīt apgalvojumam, ka Valentīndiena ir gada sirsnīgākie un īpašākie svētki, un 29% cenšas to atzīmēt katru gadu, vairums iedzīvotāju norāda, ka mīlestība ir būtiska ikdienā un tai nav nepieciešams speciāls svētku datums.

Aptaujas dati liecina, ka mūsu valsts iedzīvotājiem ļoti daudz nozīmē iespēja būt kopā un kvalitatīvi pavadīt laiku ar ģimeni, draugiem, tuviniekiem un mīļotajiem cilvēkiem. Vislabākā dāvana, ko šajos mīlestības svētkos varam sniegt viens otram, ir kopā pavadītais laiks un nedalīta uzmanība. Šim apgalvojumam piekrīt arī vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju,” pauž “Rīga Plaza” pārvaldnieka “Colliers” aktīvu pārvaldes direktore Irīna Toropova.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar