Vilcienā var sākt izmantot e talonu

Vilcienā ar e-talonu var sākt norēķināties kopumā 13 pasažieru kategorijas, kurām piešķirtas Rīgas domes atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. Šo pasažieru vidū ir skolēni, pensionāri, studenti, skolotāji, daudzbērnu ģimeņu vecāki, profesionālo un arodskolu audzēkņi. Pasažieriem, kam Rīgas sabiedriskajā transportā braukšana ir bez maksas, arī par vilciena biļeti Rīgas robežās turpmāk nebūs jāmaksā, bet studenti un skolotāji saņems sev pienākošās atlaides vienreizējiem braucieniem un mēneša abonenta biļetēm.

Lai reģistrētu braucienu vilcienā pasažieriem ir jābūt personalizētajam (zilajam) e-talonam, kas apliecina viņa tiesības saņemt braukšanas atlaides. Iekāpjot vilcienā, jādodas pie vilciena konduktora un savs e-talons jāreģistrē aparātā, kas būs pie konduktora. Šī ir vienīgā atšķirība no pilsētas transporta – ja, piemēram, autobusos, e-talonu reģistrēšanas ierīces atrodas piestiprinātas vienā vietā, tad vilcienos šīs ierīces būs pie konduktora. Šāda sistēma vilcienos būs, jo konduktors var pārvietoties pa vagoniem un pārbaudīt visus braucējus, tādējādi izslēdzot braukšanu bez biļetes vai reģistrēta e-talona.

Ar e-talonu var norēķināties par braukšanu vilcienā Rīgas pilsētas robežās, tas ir – līdz/no stacijām Babīte, Baloži, Dārziņi, Jugla un Vecāķi. Ja pasažieris vēlēsies turpināt braucienu līdz tālākai pieturai, viņam pie konduktora jāiegādājas biļete bez papildus piemaksas.

Pasažieri, kas izmanto sabiedrisko transportu par pilnu maksu, bez atlaidēm, e-talonus vilcienus varēs sākt izmantot novembrī.

TOP Komentāri

avatar