Viedpulksteņu anatomija: materiāli un funkcijas viedā aksesuāra izstrādē

Rokas pulksteņi vienmēr ir attīstījušies līdz ar inovācijām tehnoloģiju jomā, it īpaši pēdējo desmit gadu laikā. Viedpulksteņi ir pēdējais modes kliedziens un radīts ar mērķi, lai atvieglotu cilvēku ikdienu jaunos veidos, apvienojot vienā ierīcē fitnesa trenera, ārsta palīga un digitālā asistenta funkcijas. Mūsdienu viedie rokas pulksteņi ir ļoti mainījušies salīdzinājumā ar saviem priekštečiem gan to sniegto funkciju, gan ārējā izskata ziņā. Par viedpulksteņu izstrādes procesu un izmantotajiem materiāliem jeb, kas “lācītim vēderā”, stāsta tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts.

Mūsdienās tehnoloģijām ir jābūt energoefektīvām un ilgtspējīgām, tajā pašā laikā saglabājot arī prestižu izskatu un viedas funkcijas – tas ir īsts izaicinājums. Jau pirmajos rokas pulksteņu eksemplāros tika iekļauti ekskluzīvi materiāli, lai vēstītu par tā valkātāja stāvokli sabiedrībā. Kaut gan viedpulksteņu pirmie mēģinājumi, domājot par aktīvā dzīvesveida piekritējiem, nedaudz novirzījās no šīs tendences, šobrīd piedāvājuma klāsts ir tik plašs, ka jebkurš interesents var piemeklēt savam stilam un vajadzībām atbilstošu viedpulksteni.

Jaunas materiālu iespējas, saglabājot vēsturiskas vērtības

Patērētāji mūsdienās vēlas viedpulksteņus, kuri der dažādām dzīves situācijām. Tāpēc ideāls risinājums ir tāds, kurā ierīce ir piemērota gan rīta skrējienam, gan arī saviesīgam vakara pasākumam. Viedpulksteņa ilgnoturīgums arī ir ļoti svarīgs aspekts, tāpēc patērētāji meklē viedpulksteņus, kas ražoti no augstas kvalitātes materiāliem.

Sudrabs, nerūsējošais tērauds un zelts ir ierasti materiāli, taču tehnoloģiju izstrādātāji eksperimentē arī ar titāna un oglekļa šķiedru izmantošanu pulksteņu korpusa dizainā. Savukārt alumīniju un platīnu biežāk izmanto dažādu viedpulksteņa detaļu izstrādē. Pēdējos gados viedpulksteņi tiek ražoti no vēl modernākiem materiāliem, piemēram, silikona un keramikas, ko var izmantot ne tikai pulksteņa korpusa, bet arī mehānisma izstrādē.

“Izvēloties labākos materiālus, kā titānu un safīru, valkātājs nodrošināsies ar ilgāku viedpulksteņa kalpošanas laiku, jo titāns ir izturīgāks pret triecieniem un skrāpējumiem, savukārt safīra stiklu var saskrāpēt tikai ar dimantu. Piemēram, jaunais Huawei Watch 3 Pro ir izstrādāts no titāna un safīra, lai sniegtu tā valkātājam nezūdošu kvalitāti un pārliecinošu izskatu. Tērauds un skrāpējumizturīgais stikls nodrošinās salīdzinoši mazāku pulksteņa aizsardzību, kas nozīmē, ka tas arī kalpos īsāku laiku. Ar siksniņām ir tā pat – metāla siksniņa būs izturīgāka par silikona vai fluorelastomēra siksniņām,” stāsta Aleksandrs Jekimovs, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Viedums katrā detaļā

Augstas kvalitātes materiāli tiek izmantoti ne tikai ārējā dizaina veidošanai, bet arī pulksteņa tehnoloģiju mehānismu izstrādes procesā, lai nodrošinātu ierīces funkciju jaudīgu, bet tajā pašā laikā arī nemanāmu darbību. Iepriekš minētais platīns un arī zelts bieži tiek izmantoti jaudīgu procesoru radīšanai, lai atbalstītu viedo iespēju darbību atbilstoši valkātāja prasībām.

Patērētāji mūsdienās vēlās, lai viedpulkstenis ir ne tikai viedpalīgs, bet arī lai strādā kā atsevišķa, neatkarīga ierīce. Šādu darbību nodrošina E-sim kartes pieslēgšanas iespēja, Wi-Fi uztvērējs un lietotņu veikala pieejamība, kas ierīces valkātājam nodrošina zvanu, īsziņu un sociālo tīklu paziņojumu saņemšanu viedpulkstenī bez viedtālruņa blakus esamības.

“Ja agrāk pietika ar vienkāršām iespējām, kā, piemēram, viedtālruņa paziņojumu saņemšanu un soļu skaitīšanu, tad tagad lielais pieprasījums ir veicinājis jaudīgāku procesoru iebūvēšanu viedpulksteņos, lai atbalstītu zvanu funkciju, interneta pārlūkošanu un lietotņu lejupielādi. Plašāks skaits jaunu iespēju viedpulkstenī ļauj tā valkātājam to izmantot kā neatkarīgu ierīci, tāpēc arī pieprasījums pēc šādiem risinājumiem kļūst arvien lielāks, jo ir ērtāk doties pastaigā vai treniņā, neņemot līdzi viedtālruni,” skaidro eksperts.

A.Jekimovs atzīst, ka tehnoloģiju izstrādātāju lielākais izaicinājums šobrīd ir nodrošināt visām viedpulksteņu funkcijām atbilstoši ilgu akumulatora darbības laiku. Viedpulkstenis var tikt aprīkots ar jaudīgākajiem procesoriem un augstākas izšķirtspējas ekrāniem, taču, ja akumulators izlādēsies jau tās pašas dienas beigās, tad visas viedās iespējas un ērtums ir bezjēdzīgs, jo nespēj nodrošināt valkātāju ar solītajām iespējām.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar